Política

Vilagrà creu que una esmena a la totalitat de Junts als comptes seria “tàctica política”

La consellera de la Presidència desvincula el cas judicial contra Borràs de la “repressió”

Insisteix que els pressupostos inclouen gairebé el 80% de les propostes de JxCat

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, creu que si Junts presenta una esmena a la totalitat contra els pressupostos del 2023 serà “tàctica política” i no es farà des del punt de vista de la racionalitat. “Cal veure què passa, però estaria poc justificat”, ha dit en una entrevista a ‘Catalunya Ràdio’. Vilagrà ha insistit que l’acord actual de pressupostos inclou gairebé el 80% de les propostes de Junts tot i admetre que no hi ha acord en fiscalitat. La consellera ha desvinculat el cas judicial contra la presidenta de Junts, Laura Borràs, de la repressió. “Els casos de repressió estan clarament identificats. Sempre fan referència a persecució de l’independentisme des d’un punt de vista ideològic”, ha afegit.

Pel que fa a l’aeroport del Prat, la consellera de la Presidència ha defensat que hauria de ser un “veritable” hub internacional “sense tocar res”. Segona ha dit, això vol dir “guanyar capacitat”. La consellera de la Presidència ha afirmat que cal mirar el conjunt del sistema aeroportuari català, també pensar en l’alta velocitat i en la governança. I en aquest sentit, ha defensat que la Generalitat i els actors territorials han de tenir un “paper molt més destacat”. Així mateix, ha avisat que “qualsevol pas haurà de ser amb respecte a la biodiversitat i també amb els veïns i veïnes”.

Després que Junts hagi acusat ERC de trencar la majoria independentista i apostar pel tripartit, Vilagrà ha respost que Junts i PSC voten moltes vegades plegats al Parlament i ha insistit que ERC i PSC tenen models de país “molt diferents”. La consellera de la Presidència nega “rotundament” que amb l’acord de pressupostos s’hagi acabat la majoria del 52% independentista que va sorgir de les últimes eleccions al Parlament. I ha refermat que l’objectiu de la independència “segueix vigent”.

En relació a la reforma del Codi Penal, Vilagrà veu “evident” que no s’ha fet per extradir l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. I s’ha mostrat convençuda que no passarà.

Aquest divendres comença el judici contra Borràs per la seva gestió al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Se l’acusa d’haver fraccionat indegudament contractes públics. La consellera Vilagrà espera que la presidenta suspesa del Parlament tingui un judici just i ha afegit que des d’un punt de vista personal li sap greu. Preguntada per si el judici contra Borràs està relacionat amb la “guerra bruta” de l’estat espanyol, la consellera no ha volgut entrar en el “fons”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona