Política

En llibertat el membre de l’ANC detingut pel cas de les pintades al Consell Comarcal de l’Anoia

Martí Claret es va negar a declarar el mes de desembre passat als jutjats d’Igualada

L’activista cultural i membre del secretariat nacional de l’ANC Martí Claret ha quedat en llibertat aquest dilluns al migdia després de declarar als jutjats d’Igualada per presumptament haver fet unes pintades a la façana de l’edifici del Consell Comarcal de l’Anoia. Claret ha estat detingut aquest matí pels Mossos d’Esquadra després que el jutge que porta el cas dictés una ordre de detenció en no comparèixer, quan va ser citat a declarar el mes de desembre passat. Claret només ha respost a les preguntes del seu advocat i ha quedat en llibertat a l’espera que el jutge decideixi si arxiva el cas o l’envia a judici.

Detenció al matí

Els Mossos han detingut Martí Claret aquest dilluns al volant de dos quarts d’onze del matí al municipi de Jorba per portar-lo a declarar als jutjats d’Igualada. Els Mossos han fet el compliment d’un requeriment judicial i, després de passar per comissaria, se l’ha traslladat fins als jutjats d’Igualada. Un jutge va citar Claret a declarar el passat mes de desembre però ell es va negar a entrar i, després d’un seguit de requeriments, els Mossos l’han detingut per portar-lo a declarar.

L’activista, que també és membre del secretariat nacional de l’ANC i integrant de la Intersindical, ha difós un vídeo a les xarxes socials on assegura que l’han arrestat per “denunciar la presumpta corrupció i males praxis” al Consell Comarcal de l’Anoia. “Tot plegat és una estratègia del PSC per tal de criminalitzar al jovent que lluita i s’organitza en aquesta ciutat”, assegura al vídeo, tot afegint que: “Qui es pensi que renunciarem als nostres ideals, conviccions i lluita per una detenció ho porta ben clar”.

El cas es remunta al mes d’octubre de 2022 quan el Consell Comarcal de l’Anoia va presentar una denuncia als Mossos d’Esquadra per unes pintades que van aparèixer a la façana de l’ens comarcal en contra dels càrrecs electes polítics i sindicals de la institució. A la pintada s’hi podia llegir ’1 president, 5 VP (vicepresidents), 33 consellers, 5 CCOO, 4 UGT, 0 dimissions’. La pintada es va fer hores després que el Consell Comarcal de l’Anoia anunciés que havia trobat una solució per pagar les nòmines als treballadors.

El jutjat d’Igualada, després d’estudiar les diligències dels Mossos, van citar a declarar als dos presumptes autors de les pintades, Martí Claret i Joan Mangues, el dia 13 de desembre de 2022. Joan Mangues sí que va entrar a declarar, però Martí Claret s’hi va negar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona