Política

crisi alimentària

L’ONU i el Banc Mundial reclamen mesures urgents contra la crisi alimentària

En l’actualitat hi ha 24 països en situació “greu” d’inseguretat alimentària dels quals 16 es troben a Àfrica

L’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO) i altres organismes multilaterals, com el Fons Monetari Internacional i el Banc Mundial, han reclamat aquest dimecres a prendre accions urgents per a reduir la crisi global d’alimentació.

A un comunicat conjunt també es van sumar l’Organització Mundial del Comerç i el Programa Mundial d’Aliments de l’ONU, que ha recordat que uns 350 milions de persones pateixen inseguretat alimentària en l’actualitat.

“En l’àmbit mundial, la pobresa i la inseguretat alimentària estan augmentant després de dècades d’avanços en matèria de desenvolupament”, ha alertat l’escrit.

Entre els motius que han acrescut aquest declivi, la FAO cita la pandèmia del coronavirus, el canvi climàtic i l’augment de les taxes d’interès i la inflació arran de la guerra d’Ucraïna, que també ha empitjorat els problemes de subministrament d’aliments i matèries primeres.

“S’espera que aquesta situació empitjori i es preveu que els subministraments mundials d’aliments caiguin a un mínim de tres anys en el període actual de 2022-2023”, ha indicat.

En l’actualitat hi ha 24 països en situació “greu” d’inseguretat alimentària dels quals 16 es troben a Àfrica, un continent especialment afectat per l’encariment dels fertilitzants, les víctimes principals dels quals són els petits agricultors, han assenyalat les organitzacions multilaterals.

Per a evitar que la crisi alimentària continuï empitjorant, han demanat actuar directament en els focus de fam, facilitar el comerç, potenciant el paper del sector privat, i reformar els subsidis perquè siguin més eficients.

“La major part de la resposta global de protecció social a la inflació es presenta en forma de subsidis, la meitat dels quals no estan focalitzats, són ineficients i costosos per a governs que ja estan limitats”, ha indicat la FAO.

Per això, els països “han d’equilibrar les intervencions urgents a curt termini amb els esforços de resiliència a més llarg termini a mesura que responen a la crisi”, ha afegit.

Segons els càlculs de la FAO, els països han invertit més de 710.000 milions de dòlars en mesures de protecció social, encara que d’aquest total els de baixos ingressos han percebut només 4.300 milions mentre que els d’ingressos alts superen els 500.000 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona