Política

Suport a Borràs amb absències davant del TSJC

Junts acompanya la presidenta suspesa del Parlament el primer dia de judici per les suposades irregularitats a la Institució de les Lletres Catalanes

Centenars de persones es concentren davant el tribunal

Laura Borràs ha rebut el suport de centenars de persones que s’han concentrat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), on aquest divendres comença el judici per les suposades irregularitats a la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Borràs ha baixat acompanyada des de l’Arc de Triomf fins a l’entrada del tribunal amb el seu entorn de més confiança, el president Quim Torra, Aurora Madaula i Francesc de Dalmases. Al seu darrera, una delegació de Junts, encapçalada pel secretari general, Jordi Turull, i el president del grup parlamentari, Albert Batet.

En la concentració de suport hi ha hagut absències destacades. No hi han assistit ni Xavier Trias ni Artur Mas, tot i que sí que ha estat present la número dos de l’alcaldable de Jxcat a Barcelona, Neus Munté. Tampoc hi han anat representants del govern, d’ERC, la CUP i l’AMI, que ho consideren una causa per mala praxis i no de repressió contra l’independentisme. Òmnium tampoc ha enviat cap delegació però hi han assistit membres de la Junta a títol personal. Des de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) hi ha anat el vicepresident de l’entitat, Jordi Pessarrodona.

La fiscalia li demana sis anys de presó, vint-i-un d’inhabilitació i 144.000 euros per prevaricació continuada i falsedat documental per un presumpte fraccionament de contractes.

Arrenca la vista

El judici, que es reprendrà el 20 de febrer amb la previsió que duri fins al març, ha començat aquest divendres amb el tràmit de qüestions prèvies, en què les defenses exposaran la seva munició legal per aconseguir l’absolució dels acusats, esgrimint-hi suposades irregularitats processals que conduirien a la nul·litat o l’arxiu de la causa.

Un dels puntals de la defensa de Borràs, exercida per l’advocat Gonzalo Boye -que també ho és de Carles Puigdemont- és plantejar la nul·litat dels correus electrònics que figuren a la causa, principal indici que segons el TSJC sustenta l’acusació contra la presidenta suspesa del Parlament.

Els correus i converses telefòniques en què es basa l’acusació contra Borràs provenen d’una investigació per tràfic de drogues i falsificació de moneda que els Mossos d’Esquadra van obrir el 2017 al seu amic Isaías H., condemnat a una pena de cinc anys de presó que la justícia li va suspendre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”