Política

Borràs demana suspendre el judici pel pacte de la fiscalia amb les altres defenses

L’advocada de la presidenta de Junts acusa les altres defenses d’entregar al ministeri fiscal proves que la perjudiquen

Considera que l’evoca a la indefensió i que impedeix que pugui tenir “un judici just”

La defensa de la presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs, ha demanat en la primera sessió del judici per suposades irregularitats a la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) que se suspengui el procediment mentre busquen “proves” a les quals no hagin tingut accés les altres dues defenses, perquè podrien haver negociat un pacte amb la fiscalia.

El malestar entre les defenses de Borràs, del seu amic Isaías H., beneficiari dels contractes de la Institució de l’ILC adjudicats presumptament a dit, i d’Andreu Pujol, que presumptament va emetre factures per emmascarar les irregularitats, ha aflorat des de l’inici de la intervenció de l’advocada, Isabel Ebal, que representa la dirigent de Junts al costat de Gonzalo Boye.

Segons la lletrada, aquestes negociacions podrien vulnerar el dret de defensa de Borràs, perquè haurien permès a la fiscalia accedir a documents de les tres defenses. Per això, considera que els altres dos advocats podrien haver comès una falta deontològica, ja que fins i tot un informe pericial de la defensa d’Isaías Herrero va ser pagat a parts iguals pels tres acusats.

Elbal ha lamentat que durant tres anys les tres defenses han anat “coordinades” i que fa només 72 hores han tingut coneixement d’un possible acord d’ Isías Herrero, amb la fiscalia. Un pacte que la mateixa fiscalia ha dit que “no s’ha formalitzat”, però que segons la defensa de Borràs evidencia que hi ha hagut converses i negociacions per a arribar a un acord, cosa que representa, segons ha dit, “una vulneració del dret de defensa”. Elbal ha qualificat les altres dues defenses d’haver-se convertit en “acusadores”.

Per Elbal, la situació generada amb un possible pacte amb la fiscalia deixa en “indefensió” a Borràs, que considera “no tindrà un judici just” encara que al final no s’arribi a cap acord.

L’advocada de Borràs també ha demanat al Col·legi d’Advocats la dispensa per poder revelar les converses confidencials entre els diversos advocats sobre l’acord. Si la comissió deontològica i el degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) ho autoritzen, la defensa de Borràs podrà revelar estratègies processals de les altres dues defenses.

Elbal també ha reclamat a la sala que resolgués la petició que se li va plantejar aquest dijous perquè se li permeti intervenir en últim lloc al judici, en considerar que les altres dues defenses s’han convertit en parts acusadores “pagades” per les seves negociacions amb Fiscalia per inculpar la presidenta de Junts a canvi d’una rebaixa de pena.

Elbal ha recordat davant el tribunal que, tant pels mitjans de comunicació com per altres vies que per “qüestions deontològiques” no pot desvetllar, han tingut constància que s’ha “tancat un acord” entre les altres defenses i la Fiscalia per incriminar Borràs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona