Política

Milers de persones rebutgen el quart cinturó a Sabadell

El candidat d’ERC a la capital vallesana defensa la “coherència” del partit amb la lluita contra la infraestructura

Trenta anys després, la Campanya Contra el Quart Cinturó continua ben viva. Prop de 4.000 persones, segons l’organització, van participar, ahir, en una manifestació pels carrers de Sabadell per rebutjar la construcció d’un nou tram de la B-40, després que el govern d’ERC hagi pactat el pressupost amb el PSC a canvi de firmar el conveni amb l’Estat per allargar la infraestructura entre Terrassa i Castellar del Vallès.

El portaveu de la campanya, Toni Altaió, va constatar que al Vallès “no hi ha el consens que algunes formacions polítiques diuen que hi ha per tirar endavant aquesta infraestructura” i va denunciar el greu atac agroforestal que suposaria trepitjar el verd que hi ha entre Terrassa i Sabadell. En quaranta anys, al Vallès Occidental s’han perdut més de 8.000 hectàrees de sòl agrícola i al Vallès Oriental, 9.000.

“Continuem defensant que el que cal en l’àmbit vallesà és vertebrar una veritable xarxa de transport col·lectiu. No té sentit incrementar la xarxa viària”, va assegurar. Altaió hi va afegir que caldrà veure per on volen fer passar exactament el traçat, però va advertir que encara “falta superar molts esculls que la mateixa administració de l’Estat pot ser que posi”. “En trenta anys, han tingut ocasions sobrades per publicar estudis informatius. Segurament, el que volen és generar un conflicte a la Generalitat per intentar fragmentar de nou el projecte del quart cinturó i tirar endavant un tram més”, va explicar. En aquest sentit, va subratllar que la legislació ambiental actual no permet la fragmentació de projectes com aquest: “Haurem de veure quin artefacte jurídic s’inventen per poder justificar la construcció d’un tram més.”

En la protesta van participar representants de la CUP i d’En Comú Podem, però també d’ERC. No hi havia l’exalcalde republicà, avui conseller de Territori, Juli Fernàndez, però sí l’exalcalde de la CUP, Maties Serracant, fitxat per Fernàndez a la conselleria. Al llarg del recorregut, es van veure pancartes i adhesius en contra d’ERC i també es va sentir algun crit de “traïdors”. El candidat republicà a Sabadell, Gabriel Fernàndez, va defensar que ERC no ha canviat d’opinió respecte del quart cinturó i va diferenciar entre el govern i la formació política: “ERC, com a partit, és coherent amb la lluita de trenta anys. Entenem la posició del govern, calia aprovar el pressupost, però també ha d’entendre el govern que si soc l’alcalde, evitaré la construcció d’aquest quart cinturó.”

Al seu torn, la CUP va carregar contra ERC i En Comú Podem per la seva presència en la manifestació. “És absolutament hipòcrita que ERC i els comuns siguin avui aquí mentre estan possibilitant que macroprojectes com ara el quart cinturó vagin endavant amb un acord amb el PSC”, va criticar el diputat Xavier Pellicer, que va recordar que els vots dels comuns són clau perquè l’acord pressupostari tiri endavant en el Parlament el 10 de març.

LA FRASE

B-40, ronda del Vallès, ronda nord... Li diguin com li diguin continuem parlant del mateix model de fa 60 anys
Toni Altaió
Portaveu de la Campanya contra el Quart Cinturó


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat del Vallès

Les finances, a l’ull de l’huracà

Sant Cugat del Vallès
política

La CUP decideix sobre aliats i lideratges orgànics i s'imposa créixer

barcelona
Xevi Guitart
Delegat del govern de la Generalitat a Girona

“Vinc d’un vaixell i m’he ficat en un gran transatlàntic”

Girona
Elena Vila
Cap de l’oposició a Sant Cugat del Vallès (PSC)

“Falta ambició i no som la ciutat de referència que havíem estat”

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer Edmundo González com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona