Política

Borràs defensa que els contractes pels que se l’imputa tenien aval de funcionaris i interventors

La presidenta del Parlament suspesa sosté que era la cap d’administració qui elaborava els expedients

Recorda que abans de pagar les factures la intervenció de Cultura ho autoritzava

La presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs, ha declarat per primer cop en el judici en què està imputada per prevaricació i falsedat documental durant la seva etapa de directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Borràs ha defensat la legalitat de tots els contractes fets amb Isaías Herrero perquè van ser realitzats pels funcionaris de la institució encarregats de l’administració i perquè van ser avalats pels diversos interventors del departament de Cultura. En aquesta línia i responent només a les preguntes de la seva defensa, Borràs ha negat que els contractes s’haguessin fraccionat per amagar una contractació laboral encoberta sinó que responien a continguts i anys diferents relacionats amb el Portal de les Lletres Catalanes. En aquest sentit, Borràs defensa que els contractes que la fiscalia atribueix al fraccionament d’un mateix projecte corresponen a la creació, disseny i manteniment del portal literari el 2013; a la traducció a l’anglès i castellà el 2014; i a partir d’allà a altres projectes com els Anys Llull, Vinyoli, Bertrana, els 300 anys de literatura catalana, els 30 anys de Pedra de tartera o el Festival Nacional de Poesia, per als quals es van crear pàgines web específiques que estaven enllaçades al Portal de les Lletres però que no eren el mateix projecte ni tenien el mateix contingut.

Si això no es pot demostrar gràficament i informàticament avui és perquè, amb la intervenció de la ILC per part del govern Rajoy pel 155, el portal i totes les webs que hi enllaçaven van ser eliminats, recorda Borràs. De fet, l’expresidenta del Parlament considera que la seva imputació judicial coincideix amb la seva decisió de presentar-se a les llistes de Junts al Parlament en les eleccions del 2017 després de la intervenció de la Generalitat per part de l’Estat.

Com a entitat autònoma, Borràs recorda que tots els pagament de la ILC van rebre l’autorització prèvia dels interventors del departament de Cultura i que cap informe d’intervenció va ser desfavorable o va trobar deficiències greus en els contractes, tampoc el que en la fiscalització del 2013 va percebre “deficiències lleus”, a les quals Borràs va presentar al·legacions que van ser acceptades per Intervenció, conclou.

Si va contractar Isaías Herrero per posar en marxa el Portal de les Lletres Catalanes va ser perquè a Catalunya era el millor “artista digital” reconegut i expert informàtic en continguts digitals, sosté Borràs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona