Política

estat espanyol

Sánchez esquiva les crítiques pels efectes de la llei ‘sí és sí’

El president espanyol fa al·lusió a la relació de Feijóo amb un narcotraficant durant la sessió de control al govern en el Congrés

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha esquivat aquest dimecres les crítiques que el PP i Vox li han llançat pels efectes de la llei del ’només sí és sí’. Ho ha fet en el Congrés, durant la sessió de control al govern, just l’endemà que el seu partit hagués consumat la seva aliança amb la dreta i l’extrema dreta espanyola per tramitar la seva reforma de la llei del ‘només sí és sí’ i coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, el 8-M.

Sánchez ha assegurat que contràriament al que ha fet històricament la dreta, que ha portat als tribunals les lleis que impulsen la igualtat, el seu executiu “situa el feminisme al centre de l’acció política”, informa ACN. També ha acusat el PP de no haver digerit les condemnes per corrupció, i ha fet una referència implícita a l’antiga fotografia del líder de la dreta espanyola, Alberto Núñez Feijóo, amb el narco Marcial Dorado. “Nosaltres podem tenir algun polissó al vaixell, però quan passa el fem baixar a terra. Quan jo pujo a un vaixell, el primer que faig és comprovar qui és el patró, i crec que vostès m’entenen”, ha dit Sánchez.

Sánchez ha fet aquestes declaracions en resposta a la pregunta de la portaveu del grup parlamentari del PP al Congrés espanyol, Cuca Gamarra, que li ha reclamat que demani “perdó” per les rebaixes de penes a prop de 800 agressors sexuals fruit de l’entrada en vigor de la llei del ’només sí és sí’.

Gamarra ha acusat Sánchez de “supèrbia”: “Vostè no es pot anomenar feminista quan han aprovat una llei que ha rebaixat penes a agressors i quan impulsa una llei trans que genera danys irreparables a dones i nenes”, ha dit la portaveu dl PP, explica ACN.

Segons Gamarra, la votació d’aquest dimarts al Congrés on PSOE i Podem van trencar la unitat del govern per reformar la llei del ’només sí és sí’ “és una esmena a la totalitat el seu govern i al seu feminisme”. “L’única prioritat del seu govern és la supervivència política d’un home, Pedro Sánchez”, ha sentenciat Gamarra. Durant la seva intervenció, Gamarra també ha recordat a Sánchez el cas ’Mediador’, la trama d’extorsió que esquitxa al PSOE.

El president espanyol s’ha defensat afirmant que el PP encara no ha digerit les condemnes per corrupció i ha tret en el debat la històrica fotografia de Feijóo amb el narco Marcial Dorado. “Nosaltres podem tenir algun polissó al vaixell, però quan passa el fem baixar a terra. Quan jo pujo a un vaixell, el primer que faig és comprovar qui és el patró, i crec que vostès m’entenen”, ha etzibat Sánchez.

Més dura encara que la intervenció de Gamarra ha estat la del líder de l’extrema dreta, Santiago Abascal (Vox), que li ha retret les rebaixes de penes i excarceracions per la llei del ’només sí és sí’. “Deixin-se de trampes, de mentides i artificis, deroguin la llei del ’només sí és sí’ i la llei trans, i marxi, perquè s’ha convertit en un perill per a la democràcia espanyola”, ha dit Abascal, explica ACN. En la seva rèplica, Sánchez ha recordat a Abascal que aquest és el govern amb més dones de la democràcia i ha acusat el líder de Vox de covardia per no posar-se al capdavant de la moció de censura que protagonitzarà Ramón Tamames. “No sembla massa valent”, ha etzibat Sánchez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont també presentarà candidatura a la presidència

Argelers de la Marenda

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona

El PSC obté els millors resultats dels darrers 12 anys a la demarcació

girona

ERC perd bous i esquelles i queda en tercera posició

GIRONA

Junts aguanta i el PSC supera ERC a Lleida

LLEIDA

La participació a la demarcació creix poc i se situa en un 57%

girona

Victòria històrica dels socialistes a Tarragona

TARRAGONA