Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Un caça rus xoca amb un dron nord-americà sobre el mar Negre

Els Estats Units van informar ahir que una maniobra “insegura” i “no professional” de dos caces russos va acabar amb la pèrdua d’un dels seus drons, que efectuava una operació rutinària. Segons va denunciar el Comandament Europeu dels Estats Units, un caça rus Sukhoi Su-27 va xocar contra un dron seu en aigües internacionals sobre el mar Negre. Els fets van tenir lloc cap a les set del matí, quan, segons el relat nord-americà, un avió rus va impactar contra l’hèlix del dron. Prèviament, sempre segons fonts nord-americanes, els avions van abocar combustible davant l’aparell i hi van volar al davant “de manera temerària”, “no respectuosa amb el medi ambient” i “poc professional”. Les forces aèries dels EUA van anunciar que, tot i l’incident, continuaran operant en aquest espai, i van fer una crida a l’exèrcit rus a “comportar-se de manera professional i segura”. Arran del xoc, el govern nord-americà va convocar l’ambaixador rus a Washington. L’OTAN va informar els aliats sobre l’incident, segons fonts de l’Aliança Atlàntica.

Per la seva banda, el Ministeri de Defensa de Rússia va negar ahir qualsevol contacte entre els seus caces Sukhoi Su-27 i el dron que els Estats Units va perdre en aigües internacionals del mar Negre. “Com a resultat d’una maniobra brusca, l’aparell no tripulat MQ-9 va entrar en un vol incontrolat amb pèrdua d’altura i va col·lidir contra la superfície de l’aigua”, assenyala el comunicat militar rus. La nota oficial subratlla que “l’armament a bord dels caces russos no va ser emprat” i que els Sukhoi Su-27 “no van entrar en contacte amb l’aparell i van tornar sans i estalvis al seu aeròdrom”.

Segons les fonts russes, el dron va violar la frontera de l’espai aeri utilitzat per Rússia en el marc de la seva “operació militar especial” a Ucraïna. Moscou en va informar al seu moment tots els interessats d’acord amb les normes internacionals.

Per aquest motiu, l’aviació russa es va veure obligada a enviar-hi els seus caces, amb la finalitat d’identificar l’aparell infractor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Israel ataca l’Iran amb drons

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional espanyola tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona