Política

La CUP també denuncia el “boicot” del govern espanyol i el Congrés a la comissió europea sobre Pegasus

Coincideix amb la denúncia de Junts que la cambra baixa “utilitza excuses” per no rebre la delegació europea i contraprogramar amb la moció de censura de Vox

La CUP s’ha afegit a la denúncia feta per Junts ahir durant la sessió de control, i avançada per aquest diari , sobre el boicot que el govern espanyol i el Congrés estan fent a la missió del Parlament Europeu sobre Pegasus que dimarts que ve visita la cambra baixa per investigar l’espionatge patit per diversos polítics, periodistes, advocats i ciutadans catalans, entre els quals Míriam Nogueras (JxCat), Ferran Bel (PDeCAT) i Albert Botran (CUP). Tant Junts com ara la CUP denuncien que s’està volent esquivar la comissió europea contraprogramant al mateix dia i a la mateixa hora la moció de censura de Vox i Ramón Tamames.

“El Congrés dels Diputats i el govern espanyol estan boicotejant la comissió del Parlament Europeu per investigar el Catalan Gate”, ha criticat aquest dijous la CUP en la mateixa línia que ho va fer ahir Míriam Nogueras (Junts). Totes dues formacions han alertat que no és “casualitat” que el Congrés hagi utilitzat “com a excusa” que dilluns 20 de març és festiu a Madrid per programar la moció de censura per l’endemà, dimarts 21, per “no programar reunions de treball i, així, no rebre la missió europea”, argumenta la CUP en un comunicat.

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, no va notificar als grups catalans la visita oficial de la missió europea fins aquest dimarts passat, escudant-se en la celebració de la moció per no poder rebre la delegació sobre Pegasus. Una manera de fet que els anticapitalistes qualifiquen de “ falta de respecte cap al Parlament Europeu i un boicot actiu a l’esclariment dels fets per assumir responsabilitats”. El diputat Albert Botran denuncia que amb aquesta decisió es fa evident que “persisteix el treball d’obstrucció per part de les institucions espanyoles” per esclarir els fets sobre l’espionatge a polítics catalans.

Nogueras ja va alertar ahir que la data triada per a la moció de Vox no va ser casual. La visita de la missió europea sobre Pegasus, amb la presència del seu president, Jeroen Lenaers, estava tancada des de fa un mes i preveia una reunió amb Pedro Sánchez i amb diputats del Congrés, que ara no es durà a terme.

Tant Nogueras com Botran s’han ofert per rebre la delegació europea que investiga Pegasus dimarts que ve.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona