Política

CONFLICTE BÈL·LIC A L’EST D’EUROPA

Al-Assad reconeix com a russes les regions ucraïneses annexionades per Moscou

El president iranià, de visita oficial a Rússia, sosté que el món serà “més segur i més pacífic” quan el país presidit per Putin guanyi la guerra

Afirma que, oficialment, no hi ha combatents sirians a les files russes a Ucraïna, però que n’hi pot haver d’extraoficials

El president sirià, Bashar al-Assad, reconeix com a “territoris russos” les quatre regions ucraïneses annexionades per Moscou el setembre passat: “Són territoris russos, i fins i tot si no s’hagués desfermat la guerra, aquests són territoris històricament russos”, ha dit el mandatari en una entrevista a l’agència oficial russa RIA Nóvosti durant la seva visita oficial a Rússia.

Al-Assad ha indicat que el règim iranià ha reconegut les regions de Lugansk i Donetsk —a l’est d’Ucraïna— i de Kherson i Zaporíjia —al sud i al sud-est, respectivament—, fins i tot abans que “s’unissin” a Rússia “perquè allà s’havien celebrat referèndums, els resultats dels quals es van anunciar, i els vam reconèixer” i ha afegit que la postura de Síria en aquest assumpte “és clara i ferma” no només pel bé de l’amistat amb Rússia, sinó també perquè aquests territoris, ha dit, són russos.

En la seva opinió, al món hi haurà més pau i seguretat després de la victòria de Rússia a Ucraïna: “Aquesta guerra en particular començarà a canviar l’equilibri mundial, ja que una part del que han patit Síria, l’Iraq i molts altres països és resultat d’un món unipolar. Quan la Federació Russa guanyi aquesta guerra, com vol la majoria dels sirians, sorgirà un món nou, més segur i més pacífic”, ha sostingut. Una visió de conflicte que, segons Al-Assad, és una de les raons per les quals el poble sirià s’ha bolcat en el suport a Rússia. Una altra, ha dit, és la solidaritat que Rússia ha mostrat a Síria en la lluita contra el terrorisme.

Segons el mandatari sirià, oficialment no hi ha combatents del seu país lluitant al bàndol rus a la guerra a Ucraïna, però sí que n’hi pot haver extraoficialment: “Si hi ha voluntaris allà, no és en nom del govern sirià; hauran anat directament als organismes russos que s’ocupen d’aquest problema, sense que ho sapiguem”, ha indicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona