Política

POLÍTICA

Casado encara creu que es maltracten els infants que parlen castellà a l’escola

L’exlíder del PP Pablo Casado no es retracta de les declaracions que va fer el 2021 sobre el maltractament que, segons ell, poden rebre alguns alumnes que parlen castellà a l’escola a Catalunya. Ho va dir en la declaració que va fer per videoconferència davant del jutge que l’investiga arran d’una querella per injúries, calúmnies i delicte d’odi que va presentar la Generalitat. Segons l’agència Efe, Casado va respondre que “tornaria” a repetir aquelles declaracions quan el jutge li va preguntar exactament sobre això.

Les frases més recordades que l’han portat davant d’un tribunal són: “Hi ha professors amb instruccions per no deixar anar al lavabo alguns nens perquè parlen castellà” i “A alguns alumnes se’ls posen pedres a la motxilla quan parlen castellà al pati”. Les va pronunciar el desembre del 2021 en el fragor de la batalla electoral en un míting a Galícia, però amb el temps no se’n desdiu. Casado diu ara que va llançar aquestes acusacions per manifestar el seu suport a la família de Canet de Mar que va instigar la sentència del 25%, perquè estaven sent víctimes, al seu parer, d’un “delicte d’odi”.

Al mateix temps, amb tot, no va tenir cap escrúpol per afirmar que no va contrastar les seves afirmacions i que simplement es va basar en articles que havia llegit en alguns mitjans de comunicació.

Casado també es va defensar apel·lant a la seva llibertat d’expressió i es va escudar dient que presumptament estava emparat per la immunitat parlamentària. I és que, segons l’exlíder dels populars, va fer un discurs com a dirigent polític i emparant-se en la seva inviolabilitat parlamentària. En aquest sentit, va insistir que tornaria a fer el mateix discurs i que volia defensar els alumnes catalans que no volen tenir immersió lingüística. Malgrat la literalitat de les seves paraules, Casado va assegurar que no va acusar els professors i mestres de fer res en concret, sinó els partits polítics independentistes i el PSOE d’emparar possibles actituds com aquelles.

El jutge li va recordar que les declaracions les havia fet com a president del PP i no com a diputat, que la seva intencionalitat política no exclou un ànim delictiu i va rebutjar que la Generalitat no tingui legitimació per presentar una querella.

Pocs dies després del míting de Casado a Galícia, el govern català presentava una querella per les seves declaracions contra l’escola catalana, i, després d’un periple judicial, era admesa el setembre del 2022 per un jutjat de Barcelona. La Generalitat acusava l’exlíder popular d’un delicte d’odi, injúries i calúmnies per les seves paraules, que van rebre la censura de l’executiu català, i també de la majoria de formacions. El ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, li va respondre amb sarcasme: “Els nens catalans fan pipí.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona