Política

El PSC reclama pressupostar enguany la residència de Santa Coloma

Exigirà que incorpori una addenda d’un mínim de 5 milions d’euros per a la seva construcció el 2023

Considera que el govern ho pot assumir, després que Campuzano prometés la construcció en un acte electoral d’ERC

El PSC exigirà incorporar a través d’una addenda en el pressupost del 2023 la construcció d’una segona residència a Santa Coloma de Gramenet a què el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, es va comprometre fa uns dies en un vídeo electoral del candidat d’ERC a la ciutat, Gabriel Rufián. Així ho ha avançat aquest matí l’alcaldessa, Núria Parlon, que ha recordat que és una reivindicació de fa “molt de temps” tant del mateix Ajuntament com de la plataforma SOS Gent Gran, ja que pertoca a la Generalitat fer l’equipament. Parlón ha explicat que ja va avançar al mateix Campuzano que demanaria la modificació pressupostària en una reunió que van mantenir la setmana passada, en què el conseller li hauria reconegut - com va fer en l’entrevista que diumenge publicava El Punt Avui - que fins ara el govern no ha pogut invertir en l’equipament per manca de partida i de planificació per a places de residència. El PSC va denunciar la setmana passada que ja va demanar incorporar la residència als comptes durant la negociació prèvia amb el govern, però se’ls va dir que enguany no podia ser -es van comprometre si de cas per al 2024, això sí- pel motiu esmentat de manca de planificació, que ara tanmateix els socialistes consideren superat.

Parlon creu necessària una partida d’entre 5 i 6 milions d’euros, que veu “relativament assumible” que el govern incorpori enguany mateix als comptes. L’Ajuntament posaria el sol per poder construir la residència, i després reclamarà la concertació de les places, a fi que la Generalitat n’assumeixi la gestió “amb la fórmula que estimi oportuna”.

Parlon també ha avançat que durà al seu programa electoral la intenció de construir fins a sis centres de dia a la ciutat -un per cada districte- per atendre les necessitats de la dependència, fet que suposaria una inversió global de 9 milions d’euros. De fet, el primer, el Josefina Manresa al districte 3, l’Ajuntament ja té previst acabar-lo i cedir-lo al govern en els propers mesos. Segons Parlon, la proposta també la va traslladar en la reunió amb Campuzano, que hi va mostrar “receptivitat”.

La demanda es plantejarà tant des de l’Ajuntament de Santa Coloma com des del grup parlamentari del PSC. Aquesta tarda, el diputat socialista Raúl Moreno ha exigit en una dura interpel·lació parlamentària al conseller que es comprometi a fer la segona residència, i ho faci “per escrit” a l’alcaldessa. “Faci una modificació de crèdit, hi ha mecanismes per fer-ho si hi ha voluntat política”, li ha etzibat. Moreno li ha exigit que demani perdó per haver posat el seu càrrec “a disposició d’un partit polític”, i l’ha acusat de manca de respecte a la ciutadania, de nerviosisme electoral i de menysteniment de les institucions.

Compareixença a l’abril

Campuzano ha defugit la polèmica de la residència i ha evitat demanar perdó, si bé ha avançat que compareixerà a final d’abril tal com li reclamen els grups. El conseller ha reclamat “fugir del partidisme” que només vol desgastar el govern i no fer “de l’anècdota categoria” per tal de centrar-se en el debat de fons de l’infrafinançament per a les polítiques de dependència, que és el que segons ell ha impedit fins ara fer les inversions necessàries en equipaments per a la gent gran. Campuzano ha evitat garantir el finançament necessari per a la residència de Santa Coloma, ni tan sols per al 2024, en espera de tenir acabada la planificació de nous centres que està abordant el departament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona