Política

tribunals

Llarena manté els delictes a Puigdemont

Cara i creu en la lluita que l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont manté amb els tribunals de justícia. Ahir, mentre un tribunal de la ciutat sarda de Sàsser va anunciar que arxivava el procediment per a l’execució de la seva extradició, el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena va dictar una interlocutòria confirmant el seu processament pels delictes de malversació de diners públics i de desobediència per l’organització de l’1-O.

Llarena desestima així els diferents recursos presentats, entre els quals els de la fiscalia i l’advocacia de l’Estat, que, a l’empara de la reforma del Codi Penal impulsada pel govern espanyol, sol·licitava que fos jutjat pel nou delicte de desordres públics agreujats. L’instructor confirma que les conseqüències de la reforma penal per als processats és que es manté el processament de Puigdemont, Comín i Puig pel delicte de malversació de fons públics i descarta que els fets encaixin en el tipus atenuat plantejat a la reforma, mentre que els fets referits al delicte de sedició derogat només encaixen ara en el delicte de desobediència. El magistrat tampoc no ha admès cap recurs en el processament dels consellers Toni Comín, Lluís Puig i Clara Ponsatí.

Tot i que el 12 de gener passat el jutge Llarena ja va deixar sense efecte les euroordres per sedició que pesaven sobre Puigdemont, el jutge encara manté l’ordre de crida i cerca , així com les dels exconsellers Toni Comín i Lluís Puig, per malversació de diners públics i desobediència.

Així, a la mateixa resolució, Llarena manté l’ordre de detenció a l’Estat espanyol de Puigdemont, Comín i Puig i hi afegeix que es detingui també l’exconsellera i actual europarlamentària Clara Ponsatí i la secretària general d’ERC, Marta Rovira. En aquests dos casos, aclareix, però, que només es faria “a efectes de declarar pel delicte de desobediència”, ja que elles no són processades per malversació.

La interlocutòria de Llarena va coincidir ahir amb la decisió del tribunal de la ciutat sarda de Sàsser d’arxivar el procediment per a l’execució de l’extradició de l’expresident de Catalunya Carles Puigdemont. La decisió d’aquest tribunal sard respon precisament a la derogació del delicte de sedició després de la reforma del Codi Penal. Segons va avançar l’agència Efe, la Cort d’Apel·lació de Sàsser, que instruïa aquesta causa, ha constatat l’expiració de l’ordre d’arrest europeu contra Puigdemont i ha decidit declarar “extint el procés”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona