Política

estat espanyol

La majoria de l’Eurocambra critica la gestió espanyola de la tragèdia de Melilla

Marlaska només rep el suport dels representants de Marine le Pen i de Víktor Orbán

Una majoria del Parlament Europeu, exceptuant els representants del PSOE, de l’Agrupació Nacional de Marine le Pen i a Fidesz –el partit de l’hongarès Viktor Orbán–, ha criticat aquest dimecres la gestió que va fer el govern espanyol en la tragèdia ocorreguda en la tanca de Melilla al juny del passat any, en la qual van morir almenys 23 persones.

Els eurodiputats de la Comissió de Llibertats Civils del Parlament Europeu han traslladat aquest dimarts les seves preguntes al ministre espanyol de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, que ha defensat l’actuació “proporcionada” de les forces i cossos de seguretat de l’Estat davant “uns fets tràgics que mai haurien d’haver-se produït”.

Des del Partit Popular Europeu, tant el seu portaveu, el neerlandès Jeroen Lenaers, com l’espanyol Javier Zarzalejos, van ser crítics amb la “falta de transparència” que atribueixen al govern espanyol i van advertir, específicament en el cas de Lenaers, que les conclusions de la investigació no quadren amb altres fonts i proves.

Zarzalejos, per la seva part, va enlletgir Marlaska que critiqui aquells qui posen en dubte les conclusions de la Fiscalia General de l’Estat o la imparcialitat d’aquest òrgan i li ha preguntat si “nou mesos després” el ministre “pot dir que tot es va fer bé o si hi ha alguna cosa que es va fer malament i millorarem”.

Els socialdemòcrates europeus, no obstant això, van mostrar diferències entre la portaveu de la Comissió de Llibertats Civils, l’alemanya Birgit Sippel, –que va qüestionar que les tanques serveixin d’alguna cosa quan els migrants saben que la gent mor intentant creuar-les i continuen emprenent el viatge– i l’espanyol Javier Moreno, que va assegurar que a l’Eurocambra “no els importava la tragèdia o els morts” sinó que el ministre dimitís.

Marlaska defensa a l’Eurocambra l’acció de l’Estat en la tragèdia de Melilla

El ministre de l’Interior del govern espanyol, Fernando Grande-Marlaska, ha defensat davant l’Eurocambra l’acció dels cossos de seguretat de l’Estat en la tragèdia de Melilla, on van morir almenys 23 persones.

En un diàleg que ha mantingut aquest dimecres davant els eurodiputats de la comissió de Llibertats Civils, Justícia i Afers Interiors (LIBE), Marlaska ha apuntat que l’actuació va ser “proporcionada” per neutralitzar un grup que va actuar “de forma cohesionada i amb una violència extrema”.

No obstant això, també ha reiterat que els fets “mai” s’haurien d’haver produït i ha demanat més implicació de la UE en política migratòria per oferir “una resposta verdaderament europea” i no només dels països del sud.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones, tot i no respectar-los

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA