Política

Rajoy hauria comprat l’aparell que Villarejo feia servir per espiar i enregistrar converses

L’exdirector adjunt de la Policia Nacional, Eugenio Pino, ho assegura en una conversa de WhatsApp que s’ha afegit a la causa que investiga l’espionatge a Bárcenas

L’expresident del govern espanyol, Mariano Rajoy, hauria comprat l’aparell que l’excomissari José Manuel Villarejo feia servir per espiar i enregistrar converses. Així es desprèn d’una conversa de Whatsapp de l’any 2018, entre l’exdirector adjunt de la policia espanyola, Eugenio Pino, i qui llavors era el número 2 del ministeri de l’Interior, Francisco Martínez. La conversa ha estat avançada pel diari Elmón.cat i a la qual ha tingut accés també l’ACN.

Segons ha apuntat el diar, el comissari disposava d’una mena de pegasus per poder interceptar comunicacions que hauria obtingut del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI). Aquest equip hauria estat finançat per Rajoy quan era ministre de l’Interior –ho va ser entre febrer del 2001 i juliol del 2002– i per l’exministre de Defensa, Federico Trillo.

La conversa difosa forma part de nous documents aportats a la causa Tàndem en el jutjat central d’instrucció número 6 de l’Audiència Nacional. Es tracta de missatges de Whatsapp, àudios i informes policials que s’han afegit a la peça separada número 7 que investiga la trama Kitchen, és a dir, l’espionatge a l’extresorer del PP Luis Bárcenas.

Entre els missatges destaca un en què apareix la paraula “pppk”, que és la forma com es referien en clau a l’excomissari Villarejo. “S’haurà de preguntar, en el seu moment, per què li van comprar una màquina a pppk per espiar a... i no la van recuperar”, planteja Pino en els missatges. Un fet al qual Francisco Martínez respon preguntant: “Qui li va comprar?”; i Pino confirma: “M R i Federico. És el que sap Marcelino, i per això dona la llauna amb la màquina. Això és el que buscava el CNI”.

Segons l’atestat policial que recull els missatges, M R és Mariano Rajoy i Federico es refereix a l’exministre de Defensa, Federico Trillo.

‘Elmon.cat’ també ha explicat que aquest aparell era l’enveja del CNI i ha revelat que en una altre xat, Pino ha assenyalat que el cap dels serveis secrets, Marcelino Martín-Blas, va intentar aconseguir-lo moltes vegades. A banda, tabé recull que Pino hauria comentat que Villarejo també hauria utilitzat el programa per gravar l’excap del CNI, Félix Sanz Roldán.

El diari digital també apunta que Villarejo tenia accés als sistemes de la policia espanyola per interceptar converses i punxar telèfons mòbils, gràcies a la seva amistat amb el comissari Enrique García Castaño.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona