Política

turquia

El Parlament turc diu sí a l’adhesió de Finlàndia a l’OTAN

La decisió obre la porta perquè el país nòrdic se sumi a l’Aliança Atlàntica

Res impedeix ja que Finlàndia se sumi a l’OTAN, després d’haver-se superat l’últim escull que quedava. El Parlament turc va aprovar finalment dijous el projecte de llei per permetre l’entrada del país nòrdic a l’Aliança Atlàntica, va informar l’agència Efe. El resultat de la votació estava cantat després que el president turc, Recep Tayyip Erdogan, hagués aixecat fa una setmana el veto.

Després d’una intensa sessió a la Gran Assemblea Nacional turca, que es va allargar fins a gairebé la mitjanit per la inclusió de diversos temes en l’ordre del dia, els diputats van donar el seu vistiplau a l’entrada de Finlàndia a l’OTAN. Hi van votar a favor els 276 diputats presents a la sessió, que van aprofitar per donar la benvinguda al nou soci de l’organització de defensa. Només un opositor d’un partit prokurd es va abstenir de votar, ja que ha manifestat diverses vegades que rebutja tots els acords militar i que impliquin armes.

Amb la votació del Parlament turc i després dels passos similars fets aquesta setmana pel Parlament hongarès, explica Efe, Finlàndia veu aclarit el camí per convertir-se en el 31è membre de l’Aliança Atlàntica.

Un cop tots els membres de l’OTAN i els candidats han aprovat els protocols d’adhesió, els documents han de ser enviats als Estats Units, on són dipositats davant el govern. El país aspirant només es converteix com a membre de l’Aliança Atlàntica quan Washington compta amb tota la documentació, informen les agències.

La decisió del Parlament turc suposa un gran alleugeriment per a la primera ministra finlandesa, Sanna Marin, que aquest diumenge es juga la reelecció en uns comicis molt renyits. La política socialdemòcrata ha trencat amb la tradició de neutralitat del seu país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Junts demana préstecs a candidats i afiliats per sufragar la campanya

barcelona
política

Doble cita d’Illa a les comissions sobre mascaretes en precampanya

barcelona
Política

L’ANC presenta un recurs al Suprem per la campanya de Consum Estratègic

barcelona
orient mitjà

Israel exigeix sancions contra l’Iran pel seu programa de míssils

barcelona
política

El Congrés rebutja la petició del Senat de frenar la llei d’amnistia

Barcelona
política

Aragonès afirma que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president

barcelona
política

Dolors Feliu no tornarà a presentar-se a les eleccions de l’ANC

barcelona

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona