Política

Estats Units

Revulsiu econòmic per a la campanya de Trump després de la imputació

La imputació de l’expresident dels Estats Units Donald Trump per part d’un jurat de Nova York pel pagament a l’actriu de cinema pornogràfic Stormy Daniels el 2016 perquè no parlés d’una relació que haurien mantingut deu anys abans ha actuat de revulsiu econòmic per a la campanya per a la reelecció del magnat i ha recaptat més de quatre milions de dòlars en les darreres vint-i-quatre hores. “Més del 25% de les donacions han vingut de nous benefactors”, assegura la campanya de Trump en un comunicat, que detalla que la mitjana de donacions és de 34 dòlars. “Us ho prometo: aquesta caça de bruixes li explotarà a la cara a Joe Biden”, adverteix l’exmandatari.

Diversos càrrecs republicans, com el probable aspirant presidencial i vicepresident durant l’administració de Trump (2017-2021), Mike Pence, suggereixen que la imputació respon a motius polítics i acusen el fiscal encarregat del cas, Alvin Bragg, de tenir motivacions partidistes. Tanmateix, la decisió d’imputar Trump, l’ha presa el gran jurat de Nova York, no pas el fiscal.

De moment, Trump, que va anunciar la candidatura el novembre passat, és el principal aspirant a la nominació del Partit Republicà per a les eleccions presidencials, que tindran lloc l’any vinent. Entre els principals rivals que s’albiren hi ha Pence i el governador de Florida, Ron DeSantis, que també ha sortit en defensa de Trump: considera “antinord-americana” la imputació. De moment, però, cap dels dos no ha anunciat formalment la seva decisió de competir per la nominació, tot i que han suggerit que aviat prendran una decisió.

Segons la CNN, l’expresident viatjarà a Nova York dilluns per comparèixer al jutjat l’endemà per respondre sobre els 130.000 dòlars que hauria pagat a Daniels quan era candidat a la nominació republicana per a les eleccions de 2016, en què va resultar vencedor. Trump és el primer expresident acusat de delictes penals de la història dels Estats Units.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona