Política

El final dialogat de la violència i una negociació entre els partits bascos sobre el dret a decidir, preguntes de la consulta d'Ibarretxe

País Basc

Les dues preguntes que el lehendakari Juan José Ibarretxe vol plantejar en la consulta popular del 25 d'octubre demanaran als ciutadans si estan d'acord amb un final dialogat de la violència i amb una negociació entre els partits polítics bascos sobre el dret a decidir.

Les dues preguntes s'inclouen en el projecte de llei de regulació de la consulta que aquest dimecres ha aprovat el govern basc en un consell de govern extraordinari.

El projecte es debatrà al Parlament de Vitòria el 27 de juny pel procediment de lectura única, sense possibilitat de presentar-hi esmenes, i necessitarà el suport del PCTV-EHAK per sortir endavant.

Les preguntes no inclouen una condemna d'ETA, fet que hauria fet molt difícil que el PCTV-EHAK donés suport a la iniciativa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.