Política

ISRAEL

Netanyahu posterga el cessament del ministre de Defensa per “l’actual situació de seguretat”

El primer ministre israelià va anunciar la destitució de Yoav Gallant el passat 26 de març per oposar-se a la polèmica reforma judicial

La decisió va desencadenar protestes massives arreu del país i una vaga general, que van portar el mandatari a ajornar la mesura i entaular negociacions amb l’oposició

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha decidit postergar la decisió respecte el cessament del ministre de Defensa, Yoav Gallant, per “l’actual situació de seguretat”, segons han informat fonts properes al mandatari i ha recollit l’agència Efe, poc més d’una setmana després d’anunciar el seu acomiadament per oposar-se a la polèmica reforma judicial. La decisió sobre el futur de Gallant es considerarà de cou més endavant, ha afegit la font, que no ha precisat a quines qüestions de seguretat es referia Netanyahu. Aquest anunci posa fi als dubtes sobre el futur immediat del titular de Defensa, després de diversos dies d’especulacions sobre la seva situació.

Des que Netanyahu va anunciar el seu cessament per instar públicament a frenar la reforma judicial, Gallant no havia rebut cap notificació oficial i, per tant, continuava exercint les seves funcions. L’anunci de la seva destitució el 26 de març passat va desencadenar protestes massives arreu del país que, sumades a una vaga general, van portar el primer ministre israelià a ajornar la polèmica reforma i entaular negociacions amb l’oposició.

La confirmació avui dilluns de la continuïtat de Gallant arriba després que ahir ell mateix advertís que Israel viu moments de “tensió a tots els fronts”.

Per la seva banda, Benny Gantz, exministre de Defensa i actual membre de l’oposició, ha instat avui dilluns Netanyahu a confirmar la permanència de Gallant al càrrec mentre que un altre titular de Defensa i també membre de l’oposisió, l’ultranacionalista Avigdor Liberman, ha denunciat que el primer ministre “està jugant jocs” en un moment “tan delicat per a la seguretat” d’Israel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona