Política

Junqueras avisa d’una “gran aliança conservadora” contra ERC

Assegura que hi ha “por” d’una victòria republicana, i ha fet una crida a superar el front amb el vot ciutadà

Protesta al míting d’alguns veïns dels jardins del Baix Guinardó

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha alertat de la “gran aliança conservadora” que s’està tornant a activar “contra el canvi” perquè té “por” d’una victòria republicana el 28-M. Durant un míting aquest matí a Horta, Junqueras ha advertit que aquesta aliança, que s’ha “repartit el país durant 40 anys”, utilitza tots els mitjans per “condicionar l’opinió” de la ciutadania amb enquestes, després que les últimes aparegudes no donin bones perspectives als republicans a Barcelona. Però ha afegit que ERC té una aliança “més poderosa, formidable i guanyadora”: el lligam amb la gent. El líder republicà ha “apel·lat al conjunt de la societat catalana i barcelonina” perquè ajudin a guanyar ERC davant d’aquesta aliança. “Només depèn del vot de la gent. No depèn de les enquestes, ni del dictat d’alguns mitjans ni dels pactes que ja tinguin fets els de sempre en contra de la gent”, ha recordat.

L’alcaldable a la ciutat, Ernest Maragall, ha acusat la candidata de BComú, Ada Colau, i el cap de llista del PSC, Jaume Collboni, d’”apropiar-se” de l’Ajuntament i de la ciutat després del “pacte de la vergonya” amb Manuel Valls, el 2019: “Ens van robar la ciutat i la il·lusió”. Ha lamentat així que els que fa quatre anys “van fer tot el que tenien a les mans” per evitar que ell fos alcalde, “ara ho intenten amb altres instruments”: “A Colau i Collboni els hauria de caure la cara de vergonya. Ens van robar la ciutat, la il·lusió i un projecte”, ha afirmat, avisant que “ERC és una arma de construcció massiva de dignitat i orgull de ciutat”.

Durant el míting, una vintena d’activistes ha protestat amb pancartes que reclamaven “Salvem el parc” davant la promesa d’ERC de construir el mercat provisional de l’Estrella als jardins del Baix Guinardó, on es feia l’acte avui, per garantir que el definitiu sigui a l’emplaçament actual. Durant la seva intervenció, Maragall ha dit que tenen “tota la raó” de mostrar la seva “inquietud”: “Us agraeixo que vingueu aquí, perquè sabeu que tenim les respostes, i donem la cara. Ens n’ocuparem de debò. Seurem amb vosaltres. La història del mercat de l’Estrella fa massa anys que s’arrossega”, ha afirmat. En aquest sentit, fonts del seu equip han puntualitzat que l’alcaldable es va reunir fa dies amb els veïns i es va comprometre que aquest mercat provisional no afecti el llac ni la seva fauna. Els Mossos han identificat almenys una de les persones que ha participat en la concentració.

Aragonès torna a carregar per Rodalies

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha fet una crida a traslladar a Mataró la victòria que ERC va obtenir a les eleccions municipals de fa quatre anys a Barcelona. “Vam guanyar a Barcelona l’any 2019 i ara toca fer-ho a Mataró”, ha dit aquest migdia en un acte de campanya a la capital del Maresme amb l’alcaldable Pim Camprubí i la secretària general adjunta del partit, Marta Vilalta. Aragonès ha clamat contra “els de sempre”, en referència al PSC, que “continuen monopolitzant les institucions” i acaben “fins i tot sent còmplices i estant implicats en casos de corrupció”. Per això, ha animat a votar ERC per fer fora els socialistes del govern de Mataró i d’altres municipis com Sabadell i Santa Coloma de Gramenet. A més, ha insistit a responsabilitzar el PSC de la “nefasta gestió” del servei de Rodalies, que és “l’únic espai de poder que tenen” els socialistes a Catalunya, ha assegurat. “Si alguna cosa governa el PSC a Catalunya és Renfe”, ha insistit, i ha criticat que “si allò que tenen i governen ho governen malament, la millor de les receptes és que governin menys”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’haver acceptat un suborn

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona
guerra a gaza

Israel mobilitza dues brigades de reservistes en el sud de Gaza

barcelona
política

ERC exigeix que la Policia marxi de la Prefectura de Laietana

barcelona
Estats Units

El Senat aprova el paquet d’ajuda militar de 95.000 milions a Ucraïna, Israel i Taiwan

Barcelona
estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona
societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona
estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona