Política

Yolanda Díaz: “Sortim a guanyar”

Alberto Garzón, disposat a “frenar l’onada reaccionària”

“Anem a totes”, diu Asens

Belarra diu que la unió de Podem i Sumar “és la única possibilitat”

Primeres reaccions a la convocatòria d’eleccions generals per al 23 de juliol. La vicepresidenta del govern, ministra de Treball i líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha dit que “el missatge rebut ha estat clar i que cal fer les coses d’una altre manera”. Díaz diu que es posen a treballar de forma immediata i que tenen”un projecte per seguir donant respostes als desafiaments socials, ecològics i econòmics del país”. “Sortim a guanyar”, ha subratllat Díaz, que acaba el missatge assegurant que la formació està preparada per “assumir el repte”.

Per la seva part, el ministre de Consum i Coordinador Izquierda Unida, Alberto Garzon, també ha entomat el repte i s’ha mostrat disposat a “presentar una proposta de país que permeti frenar l’onada reaccionària”.

El president d’Unides Podemos, Jaume Asens, ha retuitejat a Yolanda Díaz i també s’ha mostrat disposat a “assumir el repte”. “No tenim por i anem a per totes”, ha destacat Asens, que ha introduït el missatge dient que “un és tant gran com l’adversari que tria i tant petit com la por que té”.

Per la seva part, la ministra de Drets Socials , i secretària de Podemos,, Ione Belarra ha comparegut davant dels mitjans per llençar un missatge directe al projecte de Sumar. “Els vull comunicar que estem treballant ja per donar a la ciutadania progressista del país la notícia que porta tant temps esperant. Que aquest espai polític es presenti unit a les eleccions i sortim a guanyar”, ha dit. Per Belarra, la unitat entre Podem i Sumar és “l’única possibilitat” perquè les “transformacions profundes i estructurals” es produeixin com més aviat millor.

Després de l’avançament electoral, Sumar i Podem tindran només 10 dies des de la convocatòria de les eleccions al Congrés per pactar si concorren junts. Així doncs, la decisió del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, els obliga a accelerar les negociacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’Audiència cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona