Política

La CUP revalida la majoria a Verges i Celrà després del canvi de candidats

La CUP ha mantingut la majoria absoluta en tres dels ajuntaments clau de la formació a les comarques gironines: Viladamat, Celrà i Verges. En aquests dos darrers, hi havia hagut un relleu al capdavant de les candidatures.

A Viladamat, la CUP ha aconseguit una majoria aclaparadora, aconseguint els set regidors del consistori. Es tracta d’un més que al 2019, quan Junts en va aconseguir un. Ara, Junts desapareix del consistori. La formació ha obtingut 7 regidors amb 192 vots, un 82,75% i Junts, un total de 22 vots.  La CUP també ha repetit majoria a Colomers , amb tot els cinc regidors del consistori, i, per primera vegada, aconsegueix majoria també a Sant Jordi Desvalls. 

A Celrà, els cupaires són al govern des del 2011 amb Dani Cornellà al capdavant. El 2021 l’alcalde va decidir passar el relleu a l’actor David Planas i aquest s’enfrontava aquest diumenge als primers comicis com a cap de llista. La cita ha servit per mantenir la majoria absoluta, tot i que han perdut un regidor respecte el 2019 (de vuit a set). A Verges, Diana Canals també rellevava a Ignasi Sabater. En aquest cas, la CUP governava des del 2015 i ara Canals ha aconseguit obtenir cinc regidors, per davant dels dos de Junts i els dos de Sumem. Ignasi Sabater va entrar a l’alcaldia de Verges el 2015 amb cinc regidors i una majoria absoluta. En el següent mandat, només hi havia una sola llista i això va permetre als cupaires tenir els nou regidors que hi ha en el consistori i governar còmodament no només amb majoria absoluta, sinó sense oposició. Ara, aquest 2023 Sabater ha decidit passar el relleu de la candidatura a Diana Canals, qui també ha aconseguit la majoria absoluta. Un altre dels municipis que la CUP suma a la llista de victòries és Sarrià de Ter. En aquest municipi Roger Torrent havia estat alcalde fins que el 2018 va deixar el càrrec per prendre possessió com a president del Parlament. El 2019 Narcís Fajula (ERC) va mantenir l’alcaldia tot i que amb dos regidors menys que en l’època de Torrent i la CUP va quedar en segona posició amb tres representants. Ara, és la CUP qui ha aconseguit els sis regidors i ERC n’ha restat dos, quedant-se amb quatre i com a segona força. La incògnita és veure si Isaac Ramió (el cap de llista de la CUP) optarà per governar en minoria (com han fet els republicans aquest mandat) o si sumaran una altra força per arribar als set regidors que els donaria la majoria absoluta. A banda de la CUP i ERC, Junts ha quedat com a tercera força amb dos edils i el PSC, quarta amb un representant. També han aconseguit ser la primera força a Cervià de Ter, sota la candidatura d'Alternativa per Cervià i Raset, on han aconseguit 3 regidors, mentre que ERC i Junts, dos regidors cadascun.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona