Política

girona

El PSC, obert a negociar “amb generositat” per fer un govern “fort” amb Guanyem

Sílvia Paneque (PSC) està disposada a fer “tots els esforços necessaris” per aconseguir fer un govern a Girona “fort, estable i coherent.” Per aquest motiu, es mostra “completament oberta” a negociar “amb generositat” amb Guanyem un acord que té com a “únic límit” una “alcaldia sòlida” per als pròxims quatre anys. Això torna a descartat la possibilitat que el PSC ofereixi a Guanyem un repartiment de l’alcaldia.

Segons explica la candidatura socialista en un comunicat, aquesta proposta ha estat transmesa tant “en públic com en privat” a Guanyem. El PSC també ha traslladat al partit liderat per Lluc Salellas la seva “flexibilitat per distribuir les àrees” amb l’únic objectiu d’enfortir el model de ciutat: “La ciutat va primer i està més enllà de sigles i aritmètiques partidàries.”

La candidatura socialista que la ciutat necessita un govern fort en un moment “complicat” en els àmbits “polític, econòmic i social.” També considera que els veïns de Girona van votar per un “canvi” en les eleccions de diumenge passat. “Canvi vol dir posar per davant un govern amb les forces que el varen demanar durant la campanya i que són àmpliament conegudes per tothom”, explica el comunicat em referència, també, a Guanyem, la segona força més votada.

La candidatura, a més, recorda que durant la campanya es “va repetir” que calia arribar a acords relacionats en les “coincidències de programa”, però que de moment ningú se li ha dirigit per contrastar aquestes propostes. El grup socialista creu que cal un govern “consistent” que tingui un horitzó d’objectius “clar i compartit”, una fórmula que considera que no es pot complir amb un pacte entre Guanyem i Junts.

Per últim, el PSC considera que, sobretot, cal un canvi en els àmbits de l’habitatge i el medi ambient i que també cal un govern “fort, estable i coherent” en un context de creixement del “populisme i l’extremadreta”, en referència a l’entrada de VOX al consistori amb un regidor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona