Política

política

Absolt un independentista que va evitar pactar amb el fiscal

L’audiència dubta de la identificació policial i evita condemanr-lo

En el judici es va expulsar la Generalitat com acusació particular

Un jove independentista ha quedat absolt per la secció 23 de l’Audiència de Barcelona en considerar el tribunal que no hi ha suficients indicis que provin la identificació de l’acusat i, en conseqüència, la seva participació en els fets pels quals va ser jutjat. La persona ara absolta va ser jutjada amb dos independentistes més que sí que han estat condemnats perquè, abans que comencés la vista, van pactar amb la fiscalia acceptant condemnes menors. En canvi, aquesta tercera persona va seguir endavant en el procés, defensant la seva innocència, i ara ha estat absolta.

Els fets que van arribar a judici van passar el 15 d’octubre de 2019, en una de les manifestacions que hi va haver a Barcelona en protesta per la sentència del Tribunal Suprem contra els líders socials i polítics de l’independentisme. En un principi, la fiscalia demanava penes altíssimes que, finalment, han quedat rebaixades a 6 mesos de presó per a un i 2,4 anys per a l’altre.

En l’aplicació de la pena s’han tingut en compte diversos atenuants, un d’ells la celebració d’un procés de mediació entre els Mossos i un dels nois que va ser jutjat. També s’ha tingut en compte la reparació del dany. La sentència considera provat que els manifestants van trencar un aparell comunicador dels Mossos valorat en poc més de 200 euros.

Durant el judici la Generalitat va ser expulsada com acusació particular en no ser capaç d’identificar de forma plena els policies que volia representar. Es va presentar al judici al·ludint als números professionals dels policies i el tribunal va considera que no era la fórmula per identifcar una persona que vol exercir l’acusació penal. Els tres joves van estar empresonats de forma preventiva quan van passar els fets. Són dels primers que van patir presó per la seva presència en manifestacions de caire independentista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona