Política

ESTATS UNITS

Els EUA eviten entrar en suspensió de pagaments

El Senat dels EUA, sota control demòcrata, va aprovar aquest dijous, només un dia després que ho fes la cambra baixa —en mans dels republicans—, l’acord al qual van arribar el president del país, Joe Biden, i el de la cambra baixa, Kevin McCarthy, per augmentar el sostre de deute, evitant així que el país entri en suspensió de pagaments. El projecte de llei es va aprovar per 63 vots a favor i 36 en contra i ara passarà a mans del mandatari nord-americà, que l’haurà de signar. Les aprovacions s’estan fent in extremis, ja que el 5 de juny és la data marcada pel Departament del Tresor en què el país hauria pogut incórrer en un impagament del seu deute nacional.

La mesura suspèn el sostre de deute per als pròxims dos anys, fins després de les eleccions presidencials del novembre del 2024 i, en concret, suspèn l’actual límit de deute de 31,4 bilions de dòlars fins a l’1 de gener del 2025. A canvi, segons l’acord assolit durant el cap de setmana entre Biden i McCarthy preveu, entre altres mesures, els límits de despesa en programes finançats pel Congrés en àmbits com ara la sanitat, l’educació, la justícia o la protecció mediambiental. També endureix els requisits de treball per accedir a prestacions socials i rescindeix 28.000 milions de dòlars no gastats que havien estat assignats a programes d’ajuda per la pandèmia.

El president nord-americà, Joe Biden, va afirmar en un comunicat emès poc després de la votació que espera signar la norma “com més aviat millor”. També va celebrar l’aprovació del pacte la secretària del Tresor, Janet Yellen, en un comunicat en què va criticar l’ús del sostre de deute per negociar. Tan bon punt es va saber l’acord, el president Biden va reaccionar a través d’un comunicat en què es felicitava i alhora llançava un missatge en clau de futur: “Encara ens queda molta feina per fer, però aquest acord és un pas endavant crític i ens recorda el que és possible quan actuem a favor dels interessos del nostre país”, va ser la seva reflexió.

http://www.elpuntavui.cat/economia/article/18-economia/2296552-el-senat-dels-eua-tambe-aprova-augmentar-el-sostre-de-deute.html?cca=3

2296552



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona