Política

Borràs no es planteja deixar la presidència de JxCat

L’expresidenta del Parlament assegura a TV3 que decidirà la seva continuïtat en el proper congrés del partit

Subratlla que Erra és la candidata “de tot el partit” per substituir-la a la Cambra catalana

L’expresidenta del Parlament, Laura Borràs, ha afirmat que no té pensat deixar la presidència de JxCat i que en tot cas es plantejarà la seva continuïtat durant el proper congrés de la formació. Borràs, que ja no té acta de diputada al Parlament, ha fet avui aquestes declaracions a TV3, l’endemà que Junts proposés l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, per substituir-la com a presidenta de la Cambra catalana.

Borràs, condemnada per prevaricació pel TSJC, té veus crítiques dins de JxCat que consideren que també hauria d’abandonar la presidència del partit, però ha assegurat que ha estat votada pels afiliats i que el que expressen aquests “és el que complim”.

“Sóc la primera presidenta que renuncia a les dietes a què tenen dret tots els diputats; hem tret a la llum, i hem corregit, la qüestió dels triennis i les llicències d’edat”, ha subratllat Borràs, que ha reiterat que la nova Mesa del Parlament ha d’impulsar l’eliminació de l’article 25.4 del reglament de la Cambra, en virtut del qual ella va ser suspesa l’any passat en ser obert judici oral per un presumpte cas de corrupció, informa Efe.

D’altra banda, Borràs ha explicat que no té previst demanar la prestació econòmica per la seva estada al Parlament. “Començo dient –ha remarcat–que qualsevol prestació que correspongui a les actuacions fetes al Parlament per la feina feta és evident que me l’hauria guanyat amb escreix, però no tinc previst demanar res”.

Segons ha recollit l’ACN, Borràs ha instat la Cambra catalana perquè treballi en els processos d’austeritat i transparència i per adequar la primera institució del país als temps actuals.

En relació a la proposta de Junts perquè Anna Erra sigui la nova presidenta del Parlament, Borràs ha volgut deixar clar que és la candidata de tot el partit. Ha explicat que ha abordat el relleu a la presidència del Parlament amb el secretari general del partit, Jordi Turull, i que després d’analitzar tots els escenaris s’ha arribat a la conclusió que la proposta d’Erra és la que té “més consens”.

En relació amb els pactes postelectorals que està tancant el seu partit amb el PSC a diversos municipis, Borràs ha assegurat que JxCat treballa “amb la directriu” de la seva ponència política, que “prioritza” els acords amb formacions independentistes, si bé ha reconegut que el món local “és molt complicat”. Segons Borràs, “l’oferta” de JxCat a ERC i el conjunt de l’independentisme per avançar de forma unitària cap a la independència “és ferma”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA