Política

Junts per Llagostera tria el PSC per formar govern

Rebutja la oferta d’ERC perquè la considera “fora de lloc”

Junts per Llagostera ha decidit pactar amb el PSC per assegurar-se la majoria absoluta a l’Ajuntament. La llista encapçalada per Narcís Llinàs, que va guanyar els comicis del 28-M i va treure sis regidors, sumarà així el representant socialista Àlex Maqueda a l’equip de govern. En un comunicat, Junts assegura que a l’hora de liderar les negociacions, allò que els ha guiat és trobar consensos en aquells reptes “estratègics” per al poble –com el nou geriàtric o l’habitatge–, reafirmar “la política del pacte” i treballar “un bon traspàs en les funcions de govern”. Després de parlar amb la resta de forces, Junts rebutja la proposta d’ERC, que veu “totalment fora de lloc”, i també creu que és “molt difícil” arribar a pactar amb la CUP.

Segons Junts, la proposta d’ERC consistia en compartir l’alcaldia, un repartiment igualitari de les regidories, la creació d’una copresidència de la Residència Josep Baulida o el repartiment de les dedicacions sense saber com quedarien les atribucions. “Són condicions que considerem totalment fora de lloc tenint en compte que entre Junts i Esquerra ens separa 1 regidor i 289 vots”, afirmen en un comunicat. Sostenen que, per respecte a tots els votants, aquesta reunió s’havia de produir. Però recorden que “no va ser així el 2019, quan després que Junts guanyés les eleccions, des del grup d’Esquerra es va refusar reunir-nos ni escoltar cap mena de proposta”.

Per la seva part, Esquerra troba “incomprensible” que Junts hagi rebutjat l’opció de negociar un pacte de govern. Segons el cap de llista, Eduard Díaz, era una “oferta sincera, sense línies vermelles” i es mostra sorprès que s’hagi rebutjat sense proposar cap contraoferta i mostrant el seu interès per iniciar converses amb el PSC. Per ERC, “la ciutadania ha al voluntat que hi hagi una clara representació independentista”. I, segons Junts, “la majoria independentista al ple està assegurada”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona