Política

Un detingut i cops de porra en una protesta antimonàrquica a Girona

Ens enfrontaments entre manifestants i els Mossos d’Esquadra s’han produït davant de les oficines de la Fundació Princesa de Girona

Tensió, cops de porra i un detingut per atemptat a agent de l’autoritat durant una manifestació organitzada per la Coordinadora Antimonàrquica de Girona. L’enfrontament entre manifestants i Mossos d’Esquadra ha tingut lloc davant les oficines de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi), a l’encreuament dels carrers Pare Claret i Juli Garreta, segons informa l’ACN.

Els antimonàrquics han intentat desplegar una escala per penjar una pancarta i agents de l’ARRO ho han impedit, fet que ha provocat aquests moments de tensió entre les dues parts. Hi ha hagut empentes i els agents de l'ARRO han fet algun cop de porra per fer retrocedir els manifestants.  Durant aquest estira-i-arronsa, i amb l'escala a mig desplegar, el portaveu de la Coordinadora Antimonàrquica, Quim Tell, ha començat a pujar per arribar fins a la façana, però a mig camí ha caigut de l'escala damunt dels agents. Els Mossos d'Esquadra, que l'han detingut per un delicte d'atemptat a agents de l'autoritat, sostenen que Tell, que té 58 anys, ha clavat puntades de peu i cops de puny als agents. La manifestació havia sortit de la plaça del Vi per protestar contra els actes de la Setmana del Talent de la FPdGi, que comencen demà a la ciutat i s’allargaran fins al dia 13.

La detenció de Quim Tell ha generat ràpidament múltiples mostres de suport a l’activista a les xarxes socials. Els mateixos manifestants s'han dirigit cap a la comissaria dels Mossos a Vistalegre per exigir que Tell surti en llibertat.

La manifestació d'aquest dimecres s'ha convocat en rebuig als actes que la Fundació Princesa de Girona (FPdGi) ha programat a Girona per als propers dies. A partir de demà i fins al 13 de juny, s'hi celebrarà una nova edició de la Setmana del Talent, que s'adreça a joves de fins a 30 anys. El programa inclou xerrades i tallers sobre educació, esport, benestar i tecnologia. La Setmana del Talent serà el preludi de l'entrega dels Premis FPdGi, una cerimònia que es farà entre finals de juny i principis de juliol a Catalunya. En les últimes edicions, els guardons s'han entregat a Barcelona. La Coordinadora Antimonàrquica critica que els actes que organitza la Fundació són "un atac directe a la democràcia, a la dignitat i als anhels de llibertat tant de Girona com de tota la nació catalana. Subratlla, a més, que no permetran que s'utilitzi ni la ciutat ni el seu nom "per blanquejar, apuntalar i recolzar una institució neofeixista, opressora i corrupta com és la Casa Reial". Les entitats que en formen part qualifiquen la monarquia com una "institució caciquil, caduca i feudal" i asseguren "que no és res més que la ramificació directa i el llinatge polític" de la dictadura. Per això, veien la manifestació d'avui com un acte "de reafirmació i lluita" en defensa "de la dignitat i l'autoestima".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona