Política

El PSC i Junts tornen a aliar-se a Platja d’Aro, vuit anys després

El cap de llista socialista a Castell i Platja d’Aro, Maurici Jiménez, té tancat un acord de govern amb la seva homòloga de Junts, Imma Gelabert. Un pacte entre la primera i segona forces que recorda a l’aliança impossible de 2015, aleshores entre l’exalcalde Joan Giraut i Jiménez, però ara a l’inrevés.

Els socialistes han parlat aquests dies amb totes les altres forces, llevat de VOX. Però han prioritzat enteses alternatives a un segon pacte d’esquerres, ja que la forta davallada d’ERC dificultava reeditar la suma amb els Comuns i calia un quart soci, que podria haver estat Autònoms–o bé jugar a excloure l’ultradreta de l’aritmètica, però que els podia tombar igualment punts estratègics–.

En aquest escenari, hi ha hagut converses paral·leles amb Junts i una segona alternativa –el Bloc Nacionalista de Joan Giraut (2 edils) i Aitor Tendero, del partit Autònoms–, a la recàmera Jiménez tenia els trumfos que tant l’exalcalde com Tendero van acabar malament amb Junts, i les tres opcions soles tampoc haurien sumat.

D’aquesta manera, la gran coalició de 2015 es repeteix amb diverses cares noves, i sense Giraut, a qui pertocarà liderar l’oposició, dins de l’executiu. Imma Gelabert, ara, ocuparà el rol de Jiménez fa vuit anys. Serà la primera tinenta d’alcaldia amb àrees com ara Promoció Econòmica, Turisme o l’Hisenda sota control. Una estratègia que al socialista li va anar bé per assolir l’alcaldia quatre anys després, al 2019.

Jiménez, per la seva part, intentarà consolidar-se com un dels alcaldes destacats del PSC a la demarcació. En una plaça tradicionalment conservadora i després d’un primer mandat en què el temporal Glòria, la pandèmia i el rosari d’obres a l’eix comercial els ha donat més disgustos que oportunitats de lluïment. En l’horitzó, projectes llaminers com ara la finalització del passeig marítim pel sud i l’inici de la reforma de la part construïda –al tram nord–, i la reurbanització de l’avinguda s’Agaró. O l’escola Fanals, compromesa des de fa cinc anys però que encara no ha passat de la fase de projectes.

L'actual i futur alcalde de Platja d'Aro, Maurici Jiménez, ha explicat que s'ha treballat "amb pressa, però sense pausa" per poder signar el pacte amb Junts. L'acord, segons ha dit Jiménez, reflecteix la voluntat dels votants que, "van confiar en el PSC, com a primera força, però també amb Junts, com la segona més votada". La portaveu de Junts, Imma Gelabert, ha explicat que hi ha hagut punts en què ha calgut "confrontar programes", però que han arribat a bon port per formar un "equip cohesionat". Gelabert també ha assegurat que "tot i que els partits tenen visions diferents en àmbit supramunicipal, això no prima a l'hora de prendre decisions pel municipi". En aquesta línia, Jiménez i Gelabert han detallat que es treballarà amb un Consell de Govern que els permetrà "aplicar una visió comuna dels dos grups".

Cartipàs municipal repartit

Pel que fa al cartipàs municipal, PSC i Junts ja s'ha repartit les regidories pel pròxim mandat que ratificaran al ple de cartipàs. Maurici Jiménez, a banda de l'alcaldia, ocuparà el càrrec de regidor de Seguretat Ciutadana, Serveis Interns i Comunicació. I la portaveu de Junts, Imma Gelabert, es quedarà la regidoria de Turisme, Promoció Econòmica, Empresa i Ocupació. Els regidors del PSC encapçalaran les àrees d'Acció Comunitària, Habitatge i Recursos Humans (Mónica Ríos); Urbanisme i Obres (Josep Amat); Cultura, Tradicions i Educació (Maria Blanco); Esports i Salut (Marc Medina) i Serveis, Mediambiental i Benestar Animal (Daniel Riera).

Junts ocuparà les regidories d'Hisenda i Patrimoni (Lluís Pujol); Activitats Econòmiques, Via Pública i Infància (Pilar Rojas) i Joventut, Noves Tecnologies, Administració Digital i Mobilitat (Joan Amat). Les tinències d'alcaldia se les han repartit al 50%. El PSC es quedarà la segona i la cinquena amb Mónica Ríos i Josep Amat, respectivament. I Junts la primera, tercera i cinquena amb Imma Gelabert, Lluís Pujol i Pilar Rojas. En roda de premsa, han destacat que els objectius d'aquest govern són "millorar equipaments, serveis, infraestructures, la vida dels veïns i veïnes, la projecció econòmica del municipi i convertir Platja d'Aro en un millor atractiu turístic".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El Tribunal de l'ONU exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària a la Franja

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona