Política

comissió europea

Brussel·les proposa ampliar la llista de sectors “verds” per mobilitzar més inversió per a la transició ecològica

La Comissió vol cobrir activitats com la renovació de la flota d’avions, el tractament de residus o l’empaquetatge

La Comissió Europea ha proposat aquest dimarts ampliar la llista d’activitats qualificades de “verdes” –les que entren dins el sistema de taxonomia dissenyat per la UE– amb l’objectiu de mobilitzar més inversió per a la transició ecològica.

El nou llistat inclou 35 activitats, entre les quals destaquen algunes com la renovació de la flota d’avions, el tractament de residus o la cerca de noves solucions per a l’empaquetatge, tal com ha detallat aquest dimecres l’executiu en una roda de premsa celebrada a Estrasburg.

Segons els càlculs de la Comissió, la UE necessitarà inversions addicionals d’uns 700 milions d’euros anuals si vol complir els objectius mediambientals fixats en l’European Green Deal, la majoria dels quals provindran d’entitats privades.

L’executiu pretén introduir aquestes noves activitats a través d’esmenes, una modificació que abans de ser-se efectiva també haurà de comptar amb el suport del Parlament Europeu i el Consell de la Unió Europea.

A banda de les més destacades, la proposta de la Comissió engloba fins a set sectors diferents. Més enllà del transport, la indústria manufacturera, l’executiu també pretén definir com a “verdes” algunes tasques vinculades amb la gestió de desastres naturals, al tractament i el subministrament d’aigua, als serveis –com per exemple la comercialització i reparació de peces de segona mà–, la construcció o les solucions informàtiques.

En paral·lel, la proposta presentada aquest dimarts vol millorar la transparència per identificar correctament les activitats considerades sostenibles i facilitar l’accés al finançament a tota mena d’empreses, tant aquelles que ja tenen uns bons registres de sostenibilitat com aquelles que, partint d’una pitjor situació, han dissenyat plans “creïbles” per millorar la seva sostenibilitat.

Pel vicepresident executiu de la Comissió Europea, Valdis Dombrovskis, les modificacions que vol dur a terme l’executiu “van un pas més enllà per completar el marc regulador per fomentar la inversió sostenible”. “És essencial que les normes i els instruments siguin coherents i, al mateix temps, volem que totes les empreses puguin rebre finançament per accelerar la seva transició”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles