Política

unió europea

Brussel·les creu que els EUA ofereixen nivells de protecció “adequats” per emmagatzemar dades personals de la UE

La Comissió Europea assegura que ha adoptat les salvaguardes necessàries per adreçar les preocupacions del TJUE

La Comissió Europea ha conclòs que els Estats Units ofereixen nivells de protecció “adequats” per emmagatzemar dades personals de ciutadans de la Unió Europea.

Així ho ha assegurat aquest dilluns, després d’adoptar diverses salvaguardes exigides pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) dins Marc de Privadesa de Dades entre la UE i els EUA, la regulació impulsada per l’executiu per facilitar l’intercanvi de dades de forma “segura i lliura” entre les dues potències.

“Amb la decisió d’adequar el nou marc, la informació entre empreses europees i americanes dins el sistema podrà circular de forma segura sense necessitat d’introduir noves salvaguardes”, ha defensat la Comissió en un comunicat.

Entre els canvis respecte al marc anterior destaca la creació d’un Tribunal de Revisió de Protecció de Dades –al qual tindran accés els ciutadans de la UE– i l’establiment de certs límits als serveis d’intel·ligència dels Estats Units, els quals només tindran accés a informació que es consideri “necessària” i de forma “proporcionada”.

En aquest sentit, si es detecta informació que ha estat obtinguda a través de pràctiques contràries a la normativa, el tribunal gaudirà de competències per eliminar-la. “Les noves garanties complementaran les obligacions que hauran de complir les empreses nord-americanes que importen dades a la UE”, detalla.

Alhora, els individus gaudiran de diverses vies de reparació en cas que les seves dades siguin gestionades de forma incorrecta. Segons la Comissió, els mecanismes que es posaran en marxa seran gratuïts per als afectats.

L’eficàcia del nou Marc de Privadesa de Dades serà examinat de forma “periòdica”, sent la primera revisió un any després de la seva entrada en vigor. Les investigacions aniran a càrrec de les autoritats de protecció de dades tant europees com estatunidenques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa, els lemes de campanya...

Barcelona