Política

POLÍTICA

Santa Coloma de Farners congela l’IBI i apuja les taxes municipals

L’oposició critica que no es toquin els impostos i retreu una manca d’ingressos

L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha aprovat les ordenances fiscals en què no es tocaran els impostos municipals, però sí que apujarà algunes de les taxes, segons informa l’ACN. La que més s’incrementa és la de la recollida d’escombraries. Per altra banda, el consistori ha aprovat bonificacions per a noves empreses que s’instal·lin al municipi i contractin personal local. Es preveuen bonificacions en l’IAE d’entre un 5 i un 20% en funció del nombre de treballadors que es contractin i la reducció s’allargarà tres anys. L’oposició ha votat en contra de les ordenances i considera que falten ingressos per completar el pressupost municipal del 2024.

Santa Coloma de Farners serà un dels pocs municipis gironins que no apujarà l’Impost de Béns Immobles (IBI). L’equip de govern ha assegurat que aquesta era una de les promeses electorals. Un altre dels canvis que han tirat endavant és que els vehicles elèctrics ja no tindran cap bonificació en l’Impost de Vehicles de Tracció mecànica. Segons la regidora d’Hisenda, Adriana Bristot, “ja no té sentit perquè només es buscava fomentar la mobilitat sostenible i ara ja està més estesa”. La taxa d’escombraries s’incrementa en una quantitat “justa i variable”, segons Bristot, que assegura que amb tot i així, “no es cobreix el cost que suposa pel consistori” però que volen aconseguir fer “pedagogia” i millorar en el reciclatge per rebaixar els costos de la recollida. Altres taxes que s’han incrementat són les llicències urbanístiques, que passaran a 250 euros o la gestió de runes, on els habitants de Santa Coloma pagaran entre 600 i 1000 euros.

L’oposició ha criticat que no s’augmentin els impostos. Ivette Casadevall, portaveu de la CUP, ha retret a l’equip de govern que “no es toqui cap dels impostos en què qui més té, més paga”. Joan Casalprim, portaveu d’ERC, creu que l’increment de l’IBI seria un augment “més equitatiu” de la fiscalitat municipal i el PSC aposta per “pensar amb els que van justos”. A més, les tres formacions consideren que no hi ha una previsió d’ingressos i despeses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona
Regne Unit

Un diputat conservador i exministre de Sanitat es passa al Partit Laborista

Barcelona
Guerra a Europa

Un nou atac rus amb drons destrossa un hotel a Mikolàiv

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona