Política

Els socialistes valencians es canviaran el nom per oblidar les sigles del País Valencià

Els socialistes valencians volen sortir del congrés del pròxim setembre amb una imatge totalment renovada per intentar frenar un PP instal·lat a la Generalitat des de 1995. Són molts els militants que pensen que aquest canvi passa fins i tot per la seva pròpia denominació històrica, PSPV-PSOE, que remet a la unió del valencianisme d’esquerres amb el socialisme espanyol feta el 1978.

Al congrés es debatrà una ponència que proposa que les sigles de País Valencià se substitueixin per les de Valencians o les de Comunitat Valenciana per adaptar-se a l’Estatut, que estableix que el nom del territori és aquest últim. Les opcions són: PSCV-PSOE, PSOE-CV o PSV-PSOE (Partit dels Socialistes Valencians).

Alacant s’incomoda
Aquesta última denominació, que compta amb el suport d’un ample espectre, com ara de Ximo Puig, un dels quatre candidats a la secretaria general, sembla que en canvi no agrada els militants d’Alacant, com ara la nova secretària d’organització del PSOE, Leire Pajín, que consideren que a molts alacantins els molesta que els diguin valencians i s’identifiquen més amb la denominació Comunitat Valenciana.

A la pràctica, els socialistes valencians ja oculten les seves sigles cada cop que arriben eleccions a la majoria de la cartelleria en favor de les sigles del PSOE. L’assot d’un PP que els retreu contínuament tenir inclosa a les sigles una denominació no estatutària i contra la qual els mateixos socialistes van votar a la carta magna els incomoda en extrem. El nom de Partit Socialista del País Valencià - PSOE va ser fruit de la convergència de tres forces: el PSPV, on militaven nacionalistes d’esquerres com Vicent Ventura i Alfons Cucó; el Partit Socialista Popular, i el PSOE de València.

El secretari general del PSPV-PSOE a la ciutat de València, Rafael Rubio, va mostrar ahir la seva preferència per l’opció PSCV-PSOE i va justificar la seva elecció en què, al seu parer, “cal adaptar el partit a la realitat que marca el Estatut d’Autonomia” perquè en els trenta anys de vida del partit, “la Comunitat Valenciana ha canviat molt”. Tanmateix, va descartar que la nova denominació prescindeixi de les sigles PSOE com alguns militants proposen.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona