Política

El jutjat ofereix a Vergés declarar per la vacunació dels policies abans d’anar al TSJC

El jutge manté com a imputat l’exconseller de Salut Josep Maria Argimon, aleshores secretari de Salut Pública

El jutge que investiga el retard en la vacunació de policies nacionals i guàrdies civils per la covid-19 el 2021 ha ofert a l’exconsellera de Salut i vicepresidenta del Parlament, Alba Vergés, declarar voluntàriament com a imputada, abans d’elevar la causa al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), ja que és aforada.

Tot i que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, defensés la gestió de l’exconsellera i ara vicepresidenta del Parlament i assegurés fa uns dies en seu parlamentària que no estava sent investigada, el titular del jutjat d’instrucció número 17 de Barcelona comunica en una interlocutòria a Vergés que se la investiga pel retard en la vacunació de policies i li dona un termini de vint dies perquè decideixi si vol prestar declaració de manera voluntària.

El jutge acorda a més mantenir com a imputat l’exconseller de Salut Josep Maria Argimon, aleshores secretari de Salut Pública. Segons uns missatges de Whatsapp aportats al jutjat que investiga el cas, atribuïen a Vergés les decisions sobre el calendari de vacunació, fet que va motivar que la Fiscalia demanés que el cas es remetés al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Vergés, d’ERC, segons els missatges va donar instruccions al març del 2021 als responsables de Salut Pública i la subdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, a través d’una membre del seu gabinet, per aturar la vacunació per la covid a policies nacionals i guàrdies civils: “La consellera em demana aturar Guàrdia Civil i Policia Nacional, no ho podem argumentar”, segons els missatges aportats per les defenses d’Argimon i Cabezas. el jutjat també investiga l’exsecretari general de Salut, Marc Ramentol, l’exdirector del CatSalut, Adrià Comella, l’exdirector de Serveis del Departament de Salut, Xavier Rodríguez, i l’exdirectora d’Organitzacions del CatSalut, Sara Manjón.

Per la seva banda, el sindicat policial JUPOL i l’associació de la Guàrdia Civil JUCIL han exigit explicacions a la exconsellera Alba Vergés pel retard en la vacunació dels agents de tots dos cossos a Catalunya, ja que creuen que la seva “discriminació” demostra l’“odi acèrrim” que reben des de les institucions catalanes.

Al març del 2022 el TSJC ja va rebutjar investigar l’exconsellera en no apreciar indicis de delicte però va ordenar a la justícia ordinària identificar els responsables de la vacunació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona