Política

política

Erra perd la confiança en Madaula i li demana que pensi si ha de continuar a la Mesa

El comitè de garanties de Junts té sobre la taula tres denúncies pel cas Madaula, inclosa la seva pròpia

La sectorial de feminisme i una vintena de diputats del partit l’han denunciada per “ús polític” del cas

La presidenta el Parlament i vicepresidenta de Junts, Anna Erra, ha perdut la confiança en la diputada del seu grup i secretària segona de la Mesa, Aurora Madaula, i li ha demanat que “reflexioni” si ha de continuar a la Mesa tenint en compte la situació. De fet, segons informa ACN de fonts de Presidència, la pèrdua de confiança és mútua segons s’haurien confessat ambdues en una reunió privada de prop de tres quarts d’hora aquest matí.

En una intervenció pública divendres passat al Parlament de les Dones Aurora Madaula va afirmar emocionada que era víctima de “violència silenciosa” per part de persones del grup parlamentari sense donar noms ni detalls del cas. “Violència masclista és dir que hauries de riure més per poder progressar a la feina. A quants homes se’ls valora pel seu somriure? Violència masclista és que et menystinguin a la feina, no t’escoltin o modifiquin una proposta sense la teva opinió”, va afirmar des del faristol de la cambra. Aquesta denúncia pública va provocar un rebombori intern dins del partit que ha acabat en tres denúncies davant del comitè de garanties de Junts. Aquest organisme n’haurà d’analitzar dues presentades contra ella, una de la sectorial de feminisme i igualtat i l’altra d’una vintena de diputats del grup. Ambdues consideren que el cas de Madaula no té res a veure amb “assetjament parlamentari” com ella ha denunciat sinó que, amb el discurs públic, va fer un “ús polític” de la situació. Cal recordar que Madaula és una diputada afina a la presidenta de Junts, Laura Borràs, el sector de la qual està enfrontat amb el del secretari general del partit, Jordi Turull. De fet, Borràs va compartir a les xarxes socials la denúncia pública feta per Madaula al Parlament. La tercera denúncia és la que ha presentat la mateixa Madaula per “assetjament parlamentari” de companys de grup contra ella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.