Política

Brussel·les matisa Bolaños per haver dit que tenen “zero preocupació” per la llei d’amnistia

La portaveu de Justícia a la CE assegura que segueixen analitzant la llei

El ministre reitera les seves afirmacions, segons fonts del seu departament

Brussel·les ha negat que els comissaris Reynders i Jourová no traslladessin “cap preocupació” al ministre de Presidència i Justícia, Félix Bolaños, sobre la llei d’amnistia. “L’anàlisi [de la llei] continua i, en aquest sentit, la Comissió encara no ha dit que la llei d’amnistia no genera cap preocupació”, ha apuntat el portaveu de Justícia de la Comissió Europea, Christian Wigand, en una roda de premsa aquest divendres recollida per l’Agència Catalana de Notícies. En la mateixa compareixença, el representant de l’executiu ha assenyalat que les reunions que va mantenir aquest dijous el ministre Bolaños amb Reynders i Jourová van ser “molt constructives” i que les discussions i els intercanvis amb el govern espanyol “continuaran”.

“En les trobades, els comissaris van informar que la Comissió Europea té preguntes i que volem continuar les converses amb les autoritats espanyoles”, ha resumit Wigand.

Aquest dijous Bolaños es va reunir amb Reynders i Jourová i en una roda de premsa posterior va assegura que la CE “té zero preocupació sobre la salut i la fortalesa de l’estat de dret i la separació de poders a Espanya” i va insistir que la preocupació per la llei d’amnistia és nul·la.

Després de les noves declaracions de la portaveu de Justícia de la CE, fonts del ministeri de la Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts han assegurat que el ministre reitera el que va dir literalment aquest dijous: “Sobre la llei d’amnistia, els he de dir que hi ha zero preocupació de la comissió Europea sobre la salut i la fortalesa de l’Estat de Dret i de la separació de poders a Espanya. Zero preocupació, zero, cap”, han recordat.

Per la seva banda, el comissari Reynders es va limitar a indicar a través d’un missatges a X que la Comissió havia pres nota sobra la situació al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i la llei d’amnistia i que el diàleg amb l’Estat “continua”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia