Política

L’ANC i Amnistia i Llibertat denuncien des de l’ONU la repressió espanyola al poble català

Les entitats sobiranistes participen en el Fòrum de les Nacions Unides sobre els Afers de les Minories

L’Assemblea Nacional Catalana i Amnistia i Llibertat han portat la “repressió” de l’Estat davant del Fòrum de l’ONU sobre els Afers de les Minories, celebrat aquest dijous i divendres a Ginebra. En la setzena edició d’aquesta trobada, les entitats han denunciat “l’augment dels discursos d’odi i la criminalització del poble català”. A més, Amnistia i Llibretat ha alertat també de les “amenaces de la dreta i l’extrema espanyola” a la llei d’amnistia que s’està tramitant al Congrés dels Diputats i ha demanat el suport de la comunitat internacional a la norma. En aquest fòrum, que se celebra anualment, hi poden participar estats membres, organismes i agències de les Nacions Unides i organitzacions no governamentals i experts en la defensa dels drets humans.

En nom de l’ANC, la coordinadora de la comissió d’incidència internacional, Bàrbara Roviró, ha denunciat que, des del referèndum de l’1-O del 2017, “la persecució contra el poble català ha anat acompanyada de campanyes de desprestigi i de debats públics que estigmatitzen els catalans”. En aquest sentit, Roviró ha reivindicat l’autodeterminació com “l’únic instrument vàlid i efectiu per superar la discriminació estructural i històrica”.

Per la seva part, Marc Barbacil, d’Amnistia i Llibertat, ha defensat que la llei d’amnistia és “la millor eina per resoldre el conflicte polític” i ha reclamat el suport internacional a la norma que s’està tramitant al Congrés dels Diputats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia