Política

Guerra a l’Est d’Europa

Preocupació a Ucraïna per la seguretat nuclear a Zaporíjia

Energoatom, l’empresa estatal ucraïnesa d’energia nuclear, ha informat aquest dissabte d’una amenaça per a la seguretat radiològica després d’una apagada registrada divendres a la planta nuclear de Zaporíjia, sota control rus des del març de l’any passat.

“Ahir a la nit es va produir un apagada total a la central nuclear de Zaporíjia. La tarda de l’1 de desembre es va produir una avaria en la línia elèctrica de 330 kV entre la central tèrmica de Zaporíjia i Ferrosplavna, a través de la qual se subministra energia a la central des de la xarxa elèctrica ucraïnesa”, afirma l’empresa en un comunicat.

Els directors generals de l’agència nuclear russa Rosatom i de l’Organisme Internacional de l’Energia Atòmica (OIEA), Alexéi Lijachov i Rafael Grossi, han arordat aquest dissabte dur a terme consultes ampliades sobre la central nuclear entre els pròxims mesos de gener i el febrer.

Segons Rosatom, la reunió ha tingut lloc en el marc de la cimera climàtica de Dubai (COP28).

La seguretat de la planta és objecte de preocupació internacional, ja que ha patit atacs en diverses ocasions, dels quals Rússia i Ucraïna es culpen mútuament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia