Política

Guerra al Pròxim Orient

S’intensifiquen els atacs israelians al sud de Gaza

Prop de 700 palestins haurien mort en vint-i-quatre hores, segons Hamas

Protesta a Tel Aviv per pressionar el govern perquè aconsegueixi l’alliberament de tots els ostatges

Tercera jornada d’ofensiva israeliana sobre Gaza després del final de la treva. Resultat: més de 700 palestins morts en vint-i-quatre, segons fonts del grup islamista Hamas.

L’exèrcit israelià ha informat aquest diumenge que les seves tropes han atacat múltiples “objectius terroristes” per aire, mar i terra en diferents punts de la franja, entre els quals hi hauria “túnels terroristes, centres de comandament i instal·lacions d’emmagatzematge d’armes”.

L’agència oficial de notícies palestina, WAFA, ha denunciat que “els incessants bombardejos israelians han destruït nombroses cases, edificis, apartaments residencials i propietats tant públiques com privades”, sobretot en localitats del nord de la franja, tot i que també s’han intensificat en ciutats del sud, com Khan Yunis, o a Rafah, a la frontera amb Egipte.

Des que va començar la guerra, més de 15.200 palestins haurien mort a Gaza i més de 40.000 haurien resultat ferits, segons xifres del Ministeri de Sanitat de la franja. Prop del 80% dels 2,3 milions d’habitants de Gaza s’han convertit en desplaçats interns.

La guerra va començar el 7 d’octubre després d’un atac de Hamas que va llançar milers de coets cap a Israel i va infiltrar uns 3.000 milicians que van massacrar unes 1.200 persones i van segrestar-ne 240 més en comunitats israelianes pròximes a Gaza.

Entretant, milers de persones, entre elles alguns dels ostatges que Hamas va alliberar durant la treva, es van manifestar la nit de dissabte a Tel Aviv per exigir al govern d’Israel que faci el que calgui per rescatar els 132 ostatges que continuen captius a la franja. Els manifestants van encendre espelmes i van desplegar pancartes a la plaça del Museu de Tel Aviv, rebatejada com a plaça dels Ostatges, entre crits de “torneu-los a casa ara, ara”.

El primer ministre, Benjamin Netanyahu, assegura que el seu govern està fent “tot el que està a les seves mans” per rescatar els ostatges, però recorda que per aconseguir-ho és prioritari continuar l’ofensiva militar.

D’altra banda, un portaveu de l’exèrcit va anunciar la mort del coronel Asaf Chamami, que va ser capturat per milicians de Hamas durant l’atac del 7 d’octubre. El seu cadàver el tenen els islamistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia