Política

Almenys quatre morts en una explosió durant una missa a les Filipines

Almenys quatre persones han mort i 42 més han quedat ferides aquest diumenge per una explosió durant una missa catòlica a Marawi, al sud de les Filipines. La deflagració, de la qual se’n desconeix l’autoria, ha tingut lloc en un gimnàs de la Universitat de Mindanao on se celebrava l’acte religiós, on hi havia desenes de persones. Molts dels assistents eren estudiants universitaris, segons la policia. Les autoritats han desplegat un operatiu per determinar qui està darrere de l’atac.

El governador de Lanao del Sud, amb capital a Marawi, Mamintal Adiong, s’hi ha referit com un atac terrorista amb bomba. “A la meva província defensem els drets humans bàsics, i això inclou el dret a la religió. Els atacs terroristes a institucions educatives han de ser condemnats perquè són llocs que promouen la cultura de pau”, ha dit Adiong en un comunicat, recollit per Efe, abans de visitar un hospital pròxim.

La Universitat de Minadanao ha condemnat els fets “inequívocament i en els termes més enèrgics possibles” i ha anunciat la suspensió de classes fins a nou avís.

El 2017, Marawi va ser escenari d’un enfrontament sagnant després que grups gihadistes afins a Estat Islàmic prenguessin parcialment la ciutat. Durant cinc mesos, l’exèrcit filipí va combatre carrer a carrer amb els extremistes fins aconseguir alliberar la ciutat. Hi van morir més de 1.200 persones (978 gihadistes, 168 soldats i 87 civils). El 20% de l’illa és de confessió musulmana.

L’explosió ha tingut lloc dos dies després que onze suposats membres del grup terrorista Dawlah Islamiyah i el seu líder morissin en operacions militars en una zona muntanyosa de la província de Maguindanao del Sud, al sud-oest de Mindanao.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.