Política

Puigdemont critica el PP per associar el pacte “amb l’enemic” a un “acte de feblesa, covardia o traïció”

El president Carles Puigdemont ha criticat aquest diumenge els “hidalgos contemporanis” que associen pactar “ amb l’adversari —o l’enemic— a un acte de feblesa, o de covardia, o de traïció”.

En un missatge a la xarxa social X i davant les crítiques que ha generat, sobretot entre els dirigents populars, la reunió entre Junts i el PSOE a Suïssa, Puigdemont ha lamentat que “qualsevol diria que enlloc de fer política som en un duel per una qüestió d’honor”. “No els veig veure mai gens preocupats per l’honor d’Espanya cada vegada que el seu anterior cap d’Estat anava a Suïssa, i mira que van tenir oportunitats de dir-ne alguna cosa, de perseguir-lo a veure amb qui es reunia, de què parlaven i d’exigir transparència”, ha recordat, acusant el PP “que des d’aquest atavisme, molt arrelat en la cultura espanyola, orgull o humiliació esdevenen les úniques alternatives possible”.

“Enlloc d’aquest orgull que l’enyorat Miquel Pairolí blasmava (“Deixeu l’orgull, agafeu la dignitat”), a mi em commou més l’èpica desinflamada de la Pau i Treva de Déu que el mestre Pau Casals va evocar en el seu memorable discurs a les Nacions Unides o la més prosaica del Sindicat Remença que va recollir el Memory of the World de la UNESCO, què voleu que us digui”, ha reblat.

Puigdemont ha fet públic aquest missatge després que diversos dirigents del PP, entre els quals Albert Nuñez Feijóo, hagin carregat contra la reunió entre Junts i PSOE a Suïssa i contra el verificador escollit. El president dels populars ha titllat Francisco Galindo Vélez, el mediador internacional, d’“un ciutadà del Salvador expert en guerrilles”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.