Política

REGNE UNIT

Plega el número dos d’Immigració britànic pel pla de Ruanda

Robert Jenrick al·lega fortes discrepàncies amb el primer ministre

Membre de l’ala dura ‘tory’, havia defensat anteriorment la sortida britànica de la Convenció Europea de Drets Humans

El secretari d’Estat britànic d’Immigració, Robert Jenrick, va dimitir dimecres per discrepàncies amb el pla del govern per deportar a Ruanda els sol·licitants d’asil que entrin il·legalment al Regne Unit. “No puc continuar en la meva posició tenint un desacord tan fort amb la direcció de la política migratòria del govern”, va indicar Jenrick en una carta dirigida al primer ministre, el conservador Rishi Sunak.

La dimissió es va produir el mateix dia que l’executiu presentava una nova llei per habilitar-lo a esquivar la legislació en matèria de drets humans, tant estatal com internacional, per aconseguir que els tribunals no frenin els vols a Ruanda.

El fins ara secretari d’Estat, membre de l’ala dura dels conservadors, havia defensat anteriorment la sortida del Regne Unit de la Convenció Europea de Drets Humans, percebuda com un impediment per al pla de Ruanda, i ara torna a reclamar mesures més contundents en la seva carta de renúncia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.