Política

Podem replica Sumar: “Qui hauria de deixar l’acta són els que menteixen”

L’exvicepresident del govern espanyol i exlíder de Podem, Pablo Iglesias, ha replicat aquest dijous a Sumar que els que haurien de deixar l’acta no són els diputats de Podem al Congrés, sinó “els que menteixen” sobre la ruptura en aquest espai polític. Així ha reaccionat Iglesias en declaracions a TV3 recollides per Efe, després que la portaveu de Sumar al Congrés, Marta Lois, hagi assegurat que es va assabentar per la premsa de l’“incompliment flagrant de l’acord electoral de Podem” i hagi afegit: “Si s’abandona la formació política, en bona lògica s’hauria de tornar l’acta”.

Iglesias ha assegurat que la secretària d’organització de Podem, Lilith Verstrynge, va mantenir una conversa amb Josep Vendrell, director del gabinet de la vicepresidenta Yolanda Díaz, i, preguntat sobre per què no va mantenir aquesta conversa amb Díaz, ha apuntat que “es parla entre secretaris d’organització”.

“Si algú hauria de deixar l’acta són els que menteixen. Lois diu que se n’ha assabentat per la premsa, quan hi ha hagut una conversa entre Lilith Verstrynge i Josep Vendrell”, ha subratllat.

A més, ha recordat les decisions anàlogues “de Nueva Canarias, UPN i Compromís, que es van presentar amb el PSOE, el PP i Podem”, respectivament, “i se’n van anar al grup mixt”, per deixar clar que “una decisió col·lectiva d’un partit no és transfuguisme”.

Iglesias ha argumentat que, encara que el seu partit “tenia voluntat de treballar a l’espai conjunt”, és “lògic que Podem hagi buscat visibilitat política de la seva representació parlamentària”, perquè els seus diputats “han estat constantment violentats per Sumar”.

En aquesta línia, ha acusat Sumar de no haver-los “permès tenir portaveus adjunts, tenir firma, tirar-los per terra totes les iniciatives, no haver deixat intervenir Ione Belarra al ple sobre Palestina i tenir un reglament creat específicament per sancionar els seus diputats”.

Amb tot, ha advocat per “passar pàgina” per “cooperar, deixar la rancúnia i la mala bava de banda i tractar de portar l’executiu cap a polítiques d’esquerra”. 1Jo crec que els diputats de Podem trobaran molts acords amb els diputats de Sumar. Ara que ja no cal discutir, la relació serà molt més fàcil i més assenyada”, ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.