Política

Ucraïna resisteix a Adivka sense poder reprendre la contraofensiva

La falta de munició i armament són determinants i impossibiliten el contraatac ucraïnès

Putin ironitza sobre l’imbatibilitat de l’armament accidental afirmant que ja és “un mite”

L’Exèrcit ucraïnès resisteix de moment les envestides russes al voltant del bastió d’Avdivka, al front oriental, davant la impossibilitat de reprendre la contraofensiva per la falta de munició i armament occidental. “Les tropes ucraïneses continuen mantenint a ratlla l’enemic, que encara intenta envoltar Avdivka”, ha assegurat avui l’Estat Major General de les Forces Armades d’Ucraïna. I mentre la situació s’enquista , el president rus, Vladímir Putin, ha assegurat avui que els militars russos que combaten a Ucraïna “actuen amb valentia” i destrueixen “tancs i blindats enemics”, inclosos els equips subministrats per Occident i que la imbatibilitat d’aquest armament és ja “un mite”, afirma, informa EFE.

Avdivka, prioritària

Segons l’alt comandament ucraïnès, durant la jornada passada les tropes van repel·lir 30 atacs contra aquesta localitat, situada al costat de l’ocupada ciutat de Donetsk, que s’ha convertit en un objectiu prioritari de les forces russes, tenint en compte la intensitat que han cobrat els combats en aquesta zona les últimes setmanes. Kíev assegura que Rússia ha perdut milers d’homes i ingents quantitats de material bèl·lic en els intents d’assetjar Avdivka, des d’on les forces ucraïneses tenen ha tret directe la ciutat de Donetsk, i no han aconseguit avenços substancials en aquesta zona.

Al sud de Bajmut, també al front oriental, les forces russes van llançar 24 atacs, tots rebutjats, segons el comunicat de l’Exèrcit ucraïnès, que sosté que les seves tropes “consoliden les seves posicions” en aquest sector.

Míssils contra Kíev

A més, Rússia ha reprès avui, després de setanta-nou dies, els atacs amb míssils de creuer contra la capital ucraïnesa. Segons el cap de l’Administració Militar de Kíev, Serguí Popko, tots els míssils que es dirigien a Kíev van ser interceptats per les defenses aèries ucraïneses.

Aquest matí, van ser llançats 19 míssils de creuer Kh-101 i Kh-555 contra les regions ucraïneses de Kíev (nord) i Dnipropetrovsk (centre), va informar el portaveu de la Força Aèria ucraïnesa, Iuri Ignat, en una intervenció a la televisió. “Hem obtingut un bon resultat de defensa antiaèria: 14 míssils de creuer van ser destruïts”, va dir Ignat, que va precisar que inicialment tots els míssils es dirigien cap a la ciutat de Dnipró, però després part d’ells va canviar de direcció i va prendre rumb a Kíev. Els que van poder ser destruïts van impactar en infraestructures de la regió de Dnipropetrovsk, on una persona va morir.

Després de l’esgotament a la tardor de la contraofensiva terrestre llançada per Ucraïna el mes de juny passat, Rússia ha començat a reprendre la iniciativa en alguns sectors del front. Les autoritats ucraïneses han expressat preocupació pel bloqueig republicà als Estats Units d’un nou paquet ajuda militar, de 61.000 milions de dòlars, que, segons Kíev, és clau per fer front a l’agressió de Rússia.

El ministre britànic d’Afers Estrangers, David Cameron, va defensar a Washington l’efectivitat de l’ajuda militar dels Estats Units. “Les armes i el suport militar que van a Ucraïna s’estan utilitzant de manera molt efectiva”, va dir Cameron, que va destacar que “Ucraïna ni tan sols té una armada, però ha aconseguit enfonsar al voltant d’una cinquena part de la flota russa del Mar Negre”.

El president rus, Vladímir Putin, ha assegurat avui que els militars russos que combaten a Ucraïna “actuen amb valentia” i destrueixen “tancs i blindats enemics”, inclosos els equips subministrats per Occident. “El mite de la seva invulnerabilitat –de l’armament occidental– s’ha esfumat”, va emfatitzar el mandatari en una cerimònia al Kremlin en què va concedir títols d’Heroi de Rússia i va condecorar un grup de militars i alguns civils. Al departir amb els condecorats, Putin va comunicar la seva decisió de presentar-se a la reelecció en els comicis presidencials del març de l’any que ve, anunci que es va produir “de manera espontània”, segons el portaveu de la Presidència russa, Dmitri Peskov. “Entenc que ara no puc fer una altra cosa. Presentaré la meva candidatura a les eleccions a president de la Federació Russa”, va dir el mandatari, al poder des del 2000.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.