Política

Fer oficials el català, el basc i el gallec a la UE costa 132 milions

La Comissió Europea xifra en 132 milions d’euros el cost de fer el català, el basc i el gallec oficials a la Unió Europea (UE), segons anuncia l’ACN. Aquesta és la xifra a la qual apunta l’executiu comunitari en un informe preliminar sobre l’impacte financer de l’oficialitat de les tres llengües. Brussel·les indica en el document que el cost de l’oficialitat de cadascuna de les llengües és de 44 milions d’euros, per la qual cosa la xifra s’enfila fins als 132 milions per a les tres. En el document, la Comissió Europea indica que l’estimació es basa en els càlculs fets pel gaèlic l’any 2015 i que per ser més “acurada” s’hauria de tenir altres factors en compte. 

L'executiu comunitari subratlla que per fer una estimació més exacta del cost d'afegir una llengua al règim lingüístic de la UE cal tenir en compte la contractació de personal de traducció, interpretació, revisió legal i publicació per a les institucions i les agències de la UE, així com el cost d'organitzar processos de concurs i de selecció. També apunta que depèn dels professionals que hi hagi disponibles per a cada llengua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.