Política

Hamàs acusa a Israel de la mort de diversos ostatges

Les Brigades Al-Qassam, braç armat del grup islamista, afirma que els presoners han mort pels intensos bombardejos de l’exèrcit israelià

Les Brigades Al-Qassam, braç armat del grup islamista Hamàs, han assegurat aquesta tarda que diversos ostatges captius a Gaza han mort o resultat ferits pels recents bombardejos israelians. “Vam anunciar la mort i ferides de diversos presoners enemics al bàrbar bombardeig de l’ocupació –Israel– sobre diverses zones de la ciutat de Gaza”, va dir Al-Qassam en un comunicat per Telegram. El 7 d’octubre passat, les milícies palestines es van emportar captives a Gaza més de 240 persones.

Més d’un centenar d’aquestes –dones i menors israelianes–, així com ostatges amb ciutadania estrangera- van ser alliberades durant els dos mesos previs i entre el 24 i 30 de novembre, com a part de l’acord de treva entre Israel i Hamàs que es va estendre durant set dies. Tot i això, s’estima que actualment continua havent-hi 138 captius a Gaza, dels quals una quinzena estarien morts.

Els últims dies, les famílies dels ostatges israelians han pressionat el primer ministre israelià, Benjamí Netanyahu, perquè trobi maneres d’alliberar els seus familiars, mentre augmenta el malestar amb el Govern per la manca de perspectives per a la posada en llibertat dels captius, mentre segueix la forta ofensiva militar sobre l’enclavament palestí. Des de l’inici de la guerra el 7 d’octubre passat, les Brigades Al-Qassam han anunciat la mort de sis desenes d’ostatges pels bombardejos israelians.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia