Política

Le Pen a la banqueta per malversació de fons públics europeus

Serà processada el 2024 juntament amb vint-i-sis persones vinculades al seu partit

S’enfronten a una pena de fins a deu anys de presó, un milió d’euros de multa i inhabilitació per càrrec públic

La líder de l’extrema dreta francesa, Marine Le Pen, haurà d’asseure’s a la banqueta el 2024 amb 26 persones vinculades al seu partit per malversació de fons públics, en sospitar-se que l’Agrupació Nacional (RN) va fer un ús indegut dels assistents que pagava el Parlament Europeu. S’enfronten a una pena de fins a deu anys de presó i un milió d’euros de multa, a més de ser inhabilitats per exercir càrrecs públics durant cinc anys.

Primera audiència

La Fiscalia de París va indicar que hi haurà una primera audiència el 27 de març per a l’organització del judici, que se celebrarà a la tardor, entre el 30 de setembre i el 27 de novembre del 2024. Entre els encausats per treball il·legal dels assistents parlamentaris de l’Eurocambra entre el 2014 i el 2016 també hi ha Jean-Marie Le Pen, pare de la líder ultradretà i fundador del partit (Front Nacional, en la seva creació), així com altres onze eurodiputats en aquest període, com Louis Aliot (actual alcalde de Perpinyà) i el mateix RN. Se’ls retreu haver malversat fons públics per utilitzar els assistents pagats amb fons del Parlament Europeu per a feines al partit i ser còmplices d’aquest delicte. En cas que fossin declarats culpables, podrien rebre una pena de fins a deu anys de presó i un milió d’euros de multa, a més de ser inhabilitats per exercir càrrecs públics durant cinc anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia