Política

Cimera a la vista per negociar una nova pujada del salari mínim

La CEOE proposa un increment del 3% pel 2024 mentre que els sindicats volen que se situï en el 5%

Amb el nou executiu de Pedro Sánchez encara en fase de rodatge, els sindicats CCOO i UGT i la patronal CEOE-Cepyme es reuniran demà amb el Ministeri de Treball per a negociar la pujada del salari mínim interprofessional (SMI) de cara al 2024. Després que dijous es fes una trobada de la taula de diàleg social que va acabar sense acord, en les últimes hores totes les parts han elevat les expectatives per anar acostant postures.

Abans d’aquesta primera reunió, la CEOE va proposar un increment del SMI del 3% pel 2024, mentre que els sindicats volen que se situï en el 5%. En una posició intermèdia hi ha el govern espanyol, que entén que hi ha marge per un augment del 4%. I és que una de les tesis que propugna el Ministeri de Treball és que la revalorització del salari mínim no es pot descontextualitzar de tot allò acordat en la negociació dels convenis col·lectius, on el novembre de l’any passat es va pactar una pujada salarial del 3,49% de mitjana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.