Política

L’artilleria de l'exèrcit israelià opera per primer cop dins de Gaza

El cos d’artilleria ha atacat avui més de “20 objectius terroristes”, ha assegurat en una nota

Autoritats palestines denuncien que assetgen amb francotiradors els hospitals de la franja

El cos d’artilleria de l’exèrcit israelià opera dins de la Franja de Gaza per primera vegada des que va començar la guerra contra el grup islamista Hamàs el 7 d’octubre passat, amb combats a pràcticament tot l’enclavament palestí. En els últims dies soldats de dues brigades del cos d’artilleria han participat de prop en combats dins de la franja, segons ha informat el cos armat israelià i ha recollit l’agència Efe, en concret a la zona de Shujaiya, un barri als suburbis de la ciutat de Gaza, considerat un dels bastions de Hamàs. “Des del començament de la guerra, el cos d’artilleria ha estat operant a la frontera de la Franja de Gaza, ajudant les forces terrestres amb suport de foc per a les operacions i els esforços de rescat”, ha indicat un portaveu militar.

El cos d’artilleria ha atacat més de 20 “objectius terroristes”, inclosos magatzems d’armes, cases amb paranys explosius i infraestructura militar de Hamàs. “Com a part de la nostra missió, hem disparat explosius i projectils de fum per donar suport a l’avenç de les tropes i proporcionar foc de cobertura per al rescat de forces que s’han enfrontat a terroristes amb metralladores i llançagranades en carrerons estrets”, ha explicat el capità Yonatan, de la brigada 282 del cos d’artilleria. “Fa uns quants dies que entrem a la zona de Shujaiya amb artilleria i disparem projectils contra la infraestructura enemiga, cases amb trampes explosives i instal·lacions d’emmagatzematge d’armes. Completem la missió i destruïm més de 20 edificis”, ha aclarit.

Des que les tropes israelianes van reprendre les hostilitats, s’han concentrat en combats cos a cos amb Hamàs a Shujaiya i Jabalia, al nord de la Franja, i a la ciutat de Jan Yunis, al sud, on creuen que s’amaguen dos líders del grup, Yahya Sinwar i Mohamed Deif.

A banda, segons han denunciat autoritats palestines, Israel assetja amb francotiradors els seus centres sanitaris a Gaza, que asseguren que han col·lapsat. “Francotiradors i forces israelianes apunten a qualsevol que intenti moure’s en aquestes àrees, ni equips de rescat ni ambulàncies ni agències humanitàries poden fer res perquè no hi tenim accés segur”, ha dit a Efe un portaveu de la Mitja Lluna Roja.

Israel també ha assegurat avui que ha eliminat més de cent membres del grup xiïta Hezbol·là al sud del Líban durant l’últim mes.

Diverses marxes de protesta s’han tornat a celebrar avui en ciutats d’arreu del món, com ara Londres, Brussel·les, Copenhague, Belgrad o Sana’a, per demanar l’alto el foc i la fi d’ocupació de Gaza.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia